Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβληµά σας η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!)

είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (µε ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδροµική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα

Λαϊκισµέ, λαχτάραααα µου


Κυρία Αθηναίου µου, Δεν ξέρω αν είδατε την πρώτη φετινή εκποµπή του Λάκη Λαζόπουλου µε το λαϊκίστικο πλασάρισµα των ιδιοκτητών φορτηγών, που διαµαρτύρονται επειδή ανοίγει το επάγγελµά τους και χάνουν, όπως λένε, την αξία τους οι άδειες που είχαν αγοράσει µε 300.000

ευρώ (λες και τις αγόρασαν για να τις µεταπουλήσουν και όχι για να ζουν απ’ αυτές και τα φορτηγά τους τις οικογένειές τους!).

Με την πάγια δήθεν συναισθηµατικής φόρτισης επικίνδυνα λαϊκίστικη τακτική του τους έδωσε βήµα για να µας πουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως θίγονται µέσω εκείνων και των αδειών τους τα ιερά και όσια της φυλής και των παππούδων µας που ήρθαν κάποιοι κακοί να τους τα αρπάξουν. Δίχως ντροπή, άφησε τους ίδιους ανθρώπους που µε χαρακτηριστική άνεση τραµπουκίζουν, προπηλακίζουν και πυροβολούν βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων µεροκαµατιάρηδων οδηγών, τους ίδιους που αφήνουν δίχως προµήθειες µια ολόκληρη χώρα για να κάνουν το γινάτι τους, να µας µιλάνε γι’ αυτά τα ιερά και όσια.

Εκλεισα την τηλεόραση, αηδιασµένη από τέτοια επικίνδυνη και χυδαία προπαγάνδα υπέρ των δήθεν αναξιοπαθούντων που κρατούν οµήρους έναν ολόκληρο λαό.

Αγανακτισµένη, Ζωή Λιάκουρα Δεν έχω, αγαπητή Ζωή, παρά να σας παραπέµψω – ως παρηγορία – στον πρόσφατο σιβυλλικό τίτλο της στήλης του Στ. Κασιµάτη: «Αν ο λαϊκισµός ήταν θρησκεία, η Ελλάδα θα ήταν Πακιστάν».

Πού είσαι, Ηρακλή


Αγαπητή κυρία Αθηναίου µου, Απορείτε γιατί παραλύουν τα µέσα µαζικής µεταφοράς του Λεκανοπεδίου;

Σερσέ κακώς εννοούµενη «συµπαράσταση».

Τη µια είναι «συµπαράσταση» των εργαζοµένων στον ΟΑΣΑ και το Μετρό σε όσους είχαν προσληφθεί προεκλογικά από το παράθυρο µε φαξ που είχαν σταλεί από το γραφείο «ισχυρού» υπουργού της απελθούσας κακήν κακώς κυβέρνησης (του «καταλληλότερου») και που έληξαν οι συµβάσεις τους. Τώρα, λεωφορεία και Μετρό απεργούν για να στηρίξουν, λέει, την υπόθεση ΟΣΕ. Στην οποία υπουργοί του «καταλληλότερου» φρόντισαν να κληρονοµήσουν τεράστια ελλείµµατα, καταπατηµένη περιουσία από «ηµετέρους», άθλιες υπηρεσίες, υπαλλήλους αµειβόµενους µε χιλιάδες ευρώ – συν τα πρόσθετα – που προσφέρουν ελάχιστα (οι περισσότεροι, όχι όλοι), ζηµιώνοντας και όχι εξυπηρετώντας το κοινό καλό.

Δηλαδή, κάθε που πάει να καθαρίσει λίγο η κόπρος του Αυγείου, πρέπει να βουτάµε όλοι στο… δύσοσµο; Να ταλαιπωρούµαστε συνεχώς, για να µην πειραχτούν τα κακώς κεκτηµένα και κάποιων κηφήνων; Ελεος.

Με αγανάκτηση, Χρήστος Αγαπίου Αντί να ξεχυθούµε όλοι στους δρόµους να υπερασπίσουµε το δίκιο του κηφήνα-εργάτη, το υδροκέφαλο ευρωβόρο Δηµόσιο, αγαπητέ Χρήστο, θέλετε να το χτυπήσουµε; Διάβαζα τις προάλλες σε ένα µπλογκ τη λύση: να ρίξουµε ψείρες στις δηµόσιες υπηρεσίες ώστε να τα ξύνουν µε λόγο!

Ασκήσεις ιστορικής µνήµης

Φοίβη


Τη θυµόµαστε εκείνη τη χρυσή εποχή Ζαχόπουλου στον θαλερό ελληνικό εκ-πολιτισµό; Με τις ντεµέκ αποχαρακτηρίσεις αρχαιοτήτων του υπέρ «ηµετέρων», µε τα χοντρά ΕΟΚικά πακέτα που πήγαιναν σε περήφανες απροσδιόριστες «δράσεις εκ-πολιτισµού», µε τα ροζ του, τα γκρίζα του, µε τα όλα του.

Ε, από τότε µάς είχε µείνει το οικόπεδο στο Μετς, όπου βρισκόταν ο ναός της Αγροτέρας Αρτέµιδος, το οποίο ήθελε σώνει και καλά να αποχαρακτηρίσει από αρχαιολογικό ο εκ-πολιτισµένος ανήρ.

Βέβαια, οι κάτοικοι δεν τον άφησαν. Καλό είναι να τη θυµόµαστε την Αγροτέρα, γιατί οι βλέψεις είναι πολλές και οι καιροί πονηροί. Ετσι η Ελληνοαµερικανική Ενωση, µε αφορµή τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, οργανώνει απόψε (21.00) προβολή του ντοκιµαντέρ της ΕΤ1 «Φωτόσφαιρα» για τον ναό και τις περιπέτειές του.

Οπου παρουσιάζεται και ο 15ετής αγώνας των κατοίκων του Μετς για να απαλλοτριωθεί από το υπουργείο Πολιτισµού ο αρχαιολογικός χώρος. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ θα λειτουργήσει και έκθεση µε πληροφορίες για τον κηρυγµένο – πολλάκις! – αρχαιολογικό χώρο από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Μετς.