Μαρίζα

Κλασικό αλλά και φάντο. Ενα από τα μεγαλύτερα αστέρια της world μουσικής, αισθαντική και γοητευτική, ξανάρχεται στο «Παλλάς».

11 Οκτωβρίου Βαλέρι Γκεργκίεφ

Ο σταρ μαέστρος έρχεται για να διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο στο Μέγαρο Μουσικής.

8, 9 Δεκεμβρίου Μαρσέλο Αλβαρες

Με δύναμη από την Αργεντινή μάς έρχεται- στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- ο διάσημος τενόρος.

6 Δεκεμβρίου Μίσα Μάισκι

Ο μετρ του βιολοντσέλου έρχεται στο Μέγαρο, με την κόρη του Λίλι στο πιάνο και μια αγκαλιά γεμάτη μουσική.

14 Οκτωβρίου Τόμας Χάμπσον

Μεγάλο όνομα, μεγάλη φωνή. Ο αμερικανός μπάσος φέρνει Μάλερ με την Ορχήστρα Νέων Gustav Μahler, στον ίδιο χώρο. 11, 12 Απριλίου «Το εργαστήρι του Δρος Καλιγκάρι»

Πώς να αντισταθούμε στη γοητεία μιας θρυλικής βωβής ταινίας του γερμανικού εξπρεσιονισμού συνοδεία ζωντανής μουσικής από το Weimar Εnsemble.

Μέγαρο, 19 Φεβρουαρίου Η Βιέννη στην Αθήνα

Ακόμη και σε εκδοχή κονσερτάντε η όπερα του Μότσαρτ «Ετσι κάνουν όλες» από τους μουσικούς της Κρατικής Οπερας της Βιέννης έχει ενδιαφέρον . Μέγαρο, 29, 30 Απριλίου «Μαραθών- Σαλαμίς»

Και μόνο η παρουσίαση ενός ελληνικού έργου, όπως η όπερα του Παύλου Καρρέρ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι ενδιαφέρουσα. «Ολύμπια», 29, 30, 31 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου Σιλβί Γκιγιέμ

Παλιά γνώριμη του ελληνικού κοινού, η μαντάμ Σιλβί Γκιγιέμ μάς φέρνει μια δουλειά της που χειροκροτήθηκε στο Παρίσι και αλλού: «Ρush», «Solo», «Shift», «Τwo» με τον Ράσελ Μάλιφαντ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 14, 15 Οκτωβρίου και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 17, 18 Οκτωβρίου Μέισιο Πάρκερ

Σχεδόν… κλασικά. Ο Μέισιο Πάρκερ φέρνει τζαζ αυτοσχεδιαστική με το γκρουπ του στο «Παλλάς».

19 Οκτωβρίου Μomix χωρίς όρια

Και επειδή το θέαμα δεν έχει όρια και μπορεί να έχει υπεράνθρωπη πλαστικότητα- σε επίπεδο ριψοκίνδυνων ακροβατικών- οι Μomix έρχονται ξανά στην Ελλάδα για να το αποδείξουν . «Παλλάς», 24-28 Νοεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 1-4 Δεκεμβρίου.