Ο… μεγαλοκτηματίας

ΒΡΟΧΗοι διευκρινιστικές δηλώσεις για τα πόθεν έσχες των πολιτικών που, ομολογουμένως, παρά την κρίση εμφανίζονται φέτος ιδιαιτέρως ανθηρά σε καταθέσεις και ακίνητα. Ετσι λάβαμε χθες σχετική ανακοίνωση του Θόδωρου Πάγκαλου (φωτό)που βρέθηκε να έχει πενήντα τόσα ακίνητα και θέλει να αποτάξει τον χαρακτηρισμό του από τα ΜΜΕ ως «μεγαλοκτηματία».

OΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, εις τέρψιν του κοινού, επιχειρεί ένα σεμινάριο κληρονομικού δικαίου για τους ενδιαφερομένους. Αντιγράφω τμήμα του πρωτότυπου κειμένου, διότι είναι απολαυστικό:

«Τα τρία τελευταία χρόνια αποβιώνουν διαδοχικά ο πατέρας του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ηλικία 91 ετών και η πρώτη ξαδέρφη του πατέρα του, Αγλαΐα Γ. Παγκάλου, η οποία τον καθιστά κληρονόμο με διαθήκη. Επέρχεται, λοιπόν, ως εκ τούτου, μια ριζική αλλαγή στην φορολογική κατάσταση του μέχρι τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος, ακόμη μέχρι σήμερα, πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν. Οπως γνωρίζουν εκατομμύρια συμπολιτών μας, όταν μπλέκεις με κληρονομικά ακίνητα, που προέρχονται με την σειρά τους από παλαιότερα κληρονομικά ακίνητα από πολυμελείς οικογένειες, τελικά μπορείς να βρεθείς με δεκάδες δικαιώματα ιδιοκτησίας του τύπου:1/20 σε αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ. κλπ.». Εθνικές υποχρεώσεις

ΣΩΣΤΗκαι υπεύθυνη η πρόταση τουΦίλιππου Πετσάλνικου (φωτό)

να αναλάβει η Βουλή των Ελλήνων τα έξοδα διαβίωσης και, αν μπουν στο πανεπιστήμιο, τα έξοδα σπουδών των παιδιών των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος από το 1996 (χρονιά της κρίσης των Ιμίων) και μετά. Πρόκειται για είκοσι εννέα ανήλικα παιδιά, επιπλέον των ανήλικων τέκνων του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκηκαι του ταγματάρχηΑνδρέα Δερμάρηγια τα οποία η Βουλή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, όπως και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούσηκαι του σμηναγούΚωνσταντίνου Ηλιάκημε προγενέστερες αποφάσεις της Βουλής.