Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβληµά σας η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!)
είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (µε ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδροµική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80 115 28 Αθήνα

«Μήπως να παίζαµε σε άλλο γήπεδο;»
Φοίβη

Ασυγκράτητη η δηµαρχάρα της Αθήνας. Εχει ξαµοληθεί στα έργα βιτρίνας πάνω που χτύπησε η κουδούνα για τις δηµοτικές εκλογές.

Και τι πιο πρόσφορο για να αλώσει και να καύσει στον βωµό των προσωπικών δηµοσίων σχέσεών του και της ψηφοθηρίας; Ο εκπολιτισµός.

Δεν έφτανε που βρήκε παραµονές εκλογών να ανακοινώσει πως παραχωρεί – ανέξοδα, φυσικά, γιατί σιγά που θα έβαζε το χέρι στην τσέπη ή στις διάφορες εταιρείες – κτίριο για το Θεατρικό Μουσείο. Το οποίο φυσικά δεν φρόντισε να ενισχύσει οικονοµικά για τη λειτουργία του – ούτε καν τα προσχήµατα δεν κράτησε για τους σκοπούς του.

Ετοιµάζεται (όπως απείλησε δηµοσίως!) να εγκαινιάσει και Μουσείο Κάλλας, το οποίο τόσα χρόνια αφού έφτασε µέχρι και να αµφισβητηθεί από κάποιους ως προς τη δοµή και το περιεχόµενο αλλά και τη συλλογή στην οποία βασίστηκε, θέλει να το ανακοινώσει πάλι παραµονές εκλογών. Πάλι µην κρατώντας ούτε τα προσχήµατα, µπας και τον ψηφίσει και κανένα θύµα.

Μήπως κάποιος πρέπει να πει σε όλες αυτές τις πολύφερνες δηµαρχάρες της δηµαγωγίας και των εύκολων κι ανέξοδων δηµοσίων σχέσεων πως ο εκ-πολιτισµός δεν είναι γήπεδο στο οποίο µπορούν να παίζουν δίχως να βάζουν το χέρι στην τσέπη; Δεν είναι πεδίο φτηνιάρικης πόζας...


Ευθιξίες και υπερβολές

Αγαπητή Φοίβη, Δεν ξέρω αν εγώ είµαι παράξενη και βρίσκω λόγο και αιτία να σου γράφω ή αν απλά όλοι οι άλλοι είναι λάθος!

(Σαν το ανέκδοτο µε τον τύπο που οδηγούσε αντίθετα στο ρεύµα!)

Εχθές λοιπόν σε µια από τις σχεδόν καθηµερινές µου βόλτες στο Αλσος Συγγρού (από τους ελάχιστους πνεύµονες πρασίνου που έχει αυτή η πόλη) συνάντησα για άλλη µια φορά ένα µικρό πυροσβεστικό όχηµα που περιπολούσε όπως κάθε µέρα τους καλοκαιρινούς µήνες. Με χαµηλή ταχύτητα, πρόσεχε ο οδηγός να µην ενοχλεί τους λιγοστούς περιπατητές. Αφού λοιπόν µας προσπέρασε, σηκώνοντας και λίγη σκόνη, διότι ευτυχώς στο άλσος οι περισσότεροι δρόµοι και τα µονοπάτια δεν έχουν τσιµεντωθεί, µια κυρία πίσω µου άρχισε να διαµαρτύρεται διότι µπήκε στο άλσος να αναπνεύσει λίγο αέρα και το όχηµα σήκωσε σκόνη. Μουρµουρούσε στον συνοδό της, γκρίνιαζε και παραπονιόταν.

Αλήθεια, πού θα έκανε τη βόλτα της η κυρία αν το άλσος καιγόταν; Ή θα έβγαινε στα κανάλια να διαµαρτύρεται για την απουσία του κράτους;

Ανευ άλλου σχολιασµού, Κατερίνα Ανδριοπούλου Αχ, τα έχει πει για την ευθιξία και την υπερβολή µας, αγαπητή Κατερίνα, η Λίνα Νικολακοπούλου στο «Ταµπού» του Γιώργου Χατζηνάσιου: «Ιστορίες για αγρίους / ταµπού / για κυρίες και κυρίους / ταµπού/ το ταµπού ταµπού δεν έχει και χαρά στον που την έχει / τελικά την ευθιξία αλλού. / Ολα τα θέλουµε όλα γιατί έχουµε αντοχή / για σχέσεις καραµπόλα και νύχτες Γιώτα Χι./ Ολα τα θέλουµε όλα κι ακόµα πιο πολλά, / της ενοχής η κόλλα δεν πιάνει πουθενά»!


Κοίτα ποιος σκάβει...

Κυρία Φοίβη µου, Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά µπήκαµε σε προεκλογική περίοδο. Και οι δήµαρχοι έχουν ξεχυθεί να µας πείσουν ότι θέλουν να πάρουν την ψήφο µας. Και να «εξιλεωθούν» για όσα δεν έκαναν, για όσα αδιαφορούσαν τόσον καιρό.

Λες και προεκλογικά µόνον χρειαζόµαστε έργα. Ή να βελτιωθούν οι δρόµοι καρµανιόλες ή οι δρόµοι χαρακώµατα. Ξαφνικά, αν δεν το προσέξατε, αγαπητή Φοίβη, έχουν αρχίσει τα έργα. Σε όλους τους δρόµους που µέχρι τώρα ήταν γεµάτοι λακκούβες και µπαλώµατα. Εργοτάξια. Η Νέα Σµύρνη, η περιοχή µου, είναι σαν να αναδοµείται ολόκληρη. Οσα βλέπει η πεθερά βέβαια.

Τα άλλα κάτω από το χαλί, που λένε.

Βέβαια, θα µου πείτε, ντρέπεται κάποιος πολιτικάντης στην Ελλάδα τού σήµερα για να ντραπούν αυτοί;

Με εκτίµηση και χαιρετισµούς, Ελπίδα Ζήση Το ωραιότερο, αγαπητή Ελπίδα, είναι πως τα εργοτάξια τοποθετούνται κυρίως στους δήµους του Λεκανοπεδίου ή και της Θεσσαλονίκης και αλλού που παραµένουν ανέγγιχτοι από τον «Καλλικράτη» ή που οι δήµαρχοι ετοιµάζονται να ξανακλέψουν µε τερτίπια και κενές υποσχέσεις την ψήφο µας. Εκεί που ο «Καλλικράτης» «χτυπά», ούτε καν κάνουν τον κόπο. Εκτός κι αν κατεβαίνουν ως υποψήφιοι και των ενοποιηµένων δήµων. Δείτε τι γίνεται σε Υµηττό-Δάφνη, Ελληνικό-Αργυρούπολη, σε Παλαιό και Νέο Ψυχικό-Φιλοθέη (εκείνη η περίφηµη οδός Ξενοπούλου προς τη Μεσογείων µε τόσα λεωφορεία, ακόµη είναι λακκουβάτη), σε Κηφισιά-Νέα Ερυθραία-Καστρί (όπως έδειξε και έρευνα της στήλης) και πάει λέγοντας...

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από