Η «Ηµέρα του Ηθοποιού» παρουσιάζεται και φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 20.30. Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη σε τέσσερις αγαπηµένους ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Ελλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δηµήτρη Χορν. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Καίτη Ιµπροχώρη και κύριος οµιλητής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου, τα σκηνικά, η διαµόρφωση του χώρου και τα κοστούµια του Γιώργου Πάτσα. Τη µουσική επιµέλεια έχει αναλάβει ο Γιάννης Αναστασόπουλος. Τα βίντεο αφιερώµατα στους τέσσερις ηθοποιούς επιµελήθηκε ο Λεωνίδας Βαρδαρός και σκηνοθέτησαν οι Νίκος Ξυθάλης, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Σταµατόπουλος. Για τον Μάνο Κατράκη θα µιλήσει ο Βασίλης Κολοβός, για την Ελλη Λαµπέτη η Βέρα Κρούσκα, για τη Μελίνα Μερκούρη ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιώργος Γεωγλερής για τον Δηµήτρη Χορν. Αποσπάσµατα από έργα, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι τέσσερις ηθοποιοί, ερµηνεύουν οι Χρήστος Καλαβρούζος, Εύα Κοταµανίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου.

* Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύ-ρη Β. Ντούσια, παρουσιάζεται στο Δηµοτικό Θέατρο Αλσους «Δ. Κιντής» (Γαρδίκη & Σµόλικα, Ηλιούπολη) στις 20.30, από τη Θεατρική Σκηνή Ηλιούπολης. Πληροφορίες: τηλ. 210-9940.699.

* Το 7ο Φεστιβάλ Οµάδων Δράσης ξεκινά στο Θέα-τρο των Αλλαγών (3ης Σεπτεµβρίου 19Α, τηλ. 210-5248.251). Απόψε στις 20.00 η οµάδα Τετραφωνία παρουσιάζει την παράσταση «Επτά». Είσοδος ελεύθερη.

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210-5246.833.

ΙΝFΟ

Σε τέσσερις ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Ελλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη (φωτογραφία), Δηµήτρη Χορν είναι αφιερωµένη η αποψινή (20.30)
«Ηµέρα του Ηθοποιού» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από