Η «Ηµέρα του Ηθοποιού» παρουσιάζεται και φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 20.30. Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη σε τέσσερις αγαπηµένους ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Ελλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δηµήτρη Χορν. Την εκδήλωση παρουσιάζει η Καίτη Ιµπροχώρη και κύριος οµιλητής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου, τα σκηνικά, η διαµόρφωση του χώρου και τα κοστούµια του Γιώργου Πάτσα. Τη µουσική επιµέλεια έχει αναλάβει ο Γιάννης Αναστασόπουλος. Τα βίντεο αφιερώµατα στους τέσσερις ηθοποιούς επιµελήθηκε ο Λεωνίδας Βαρδαρός και σκηνοθέτησαν οι Νίκος Ξυθάλης, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Σταµατόπουλος. Για τον Μάνο Κατράκη θα µιλήσει ο Βασίλης Κολοβός, για την Ελλη Λαµπέτη η Βέρα Κρούσκα, για τη Μελίνα Μερκούρη ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιώργος Γεωγλερής για τον Δηµήτρη Χορν. Αποσπάσµατα από έργα, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι τέσσερις ηθοποιοί, ερµηνεύουν οι Χρήστος Καλαβρούζος, Εύα Κοταµανίδου, Μαρίνα Ασλάνογλου.

* Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύ-ρη Β. Ντούσια, παρουσιάζεται στο Δηµοτικό Θέατρο Αλσους «Δ. Κιντής» (Γαρδίκη & Σµόλικα, Ηλιούπολη) στις 20.30, από τη Θεατρική Σκηνή Ηλιούπολης. Πληροφορίες: τηλ. 210-9940.699.

* Το 7ο Φεστιβάλ Οµάδων Δράσης ξεκινά στο Θέα-τρο των Αλλαγών (3ης Σεπτεµβρίου 19Α, τηλ. 210-5248.251). Απόψε στις 20.00 η οµάδα Τετραφωνία παρουσιάζει την παράσταση «Επτά». Είσοδος ελεύθερη.

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210-5246.833.

ΙΝFΟ

Σε τέσσερις ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Ελλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη (φωτογραφία), Δηµήτρη Χορν είναι αφιερωµένη η αποψινή (20.30)

«Ηµέρα του Ηθοποιού» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού