«Μικρά µου τέρατα, είµαστε οι καλύτεροι της βραδιάς», φώναξε στους θαυµαστές της η Lady Gaga κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τελετής απονοµής των βραβείων ΜΤV στο Λος Αντζελες. «Τέρας» και «βασίλισσα» της λαµπερής βραδιάς ήταν αναµφισβήτητα η ίδια. Δεν είναι µόνο τα… κοµµάτια κρέατος που φορούσε πάνω της όταν παρέλαβε τα βραβεία της – το κόκκινο φόρεµα, το καπέλο και τα παπούτσια έµοιαζαν να είναι φτιαγµένα από ωµό κρέας. Ούτε το εντυπωσιακό φόρεµα ΜcQueen και το χρυσό καπέλο που φορούσε στο κόκκινο χαλί. Αλλά το γεγονός ότι η εκκεντρική τραγουδίστρια έφυγε µε οκτώ βραβεία ΜΤV στα χέρια της. Οπως οι Α-Ηa που επίσης είχαν κερδίσει οκτώ βραβεία το 1986.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζητούσα από τη Σερ να κρατήσει για λίγο την τσάντα µου, η οποία είναι δε φτιαγµένη από κρέας», είπε η Lady Gaga, η οποία παρέλαβε το βραβείο του βιντεοκλίπ της χρονιάς για το τραγούδι «Βad Romance» από την ντίβα της µουσικής Σερ. «Δεν θέλω σε καµία περίπτωση να προσβάλω τους χορτοφάγους. Αλλωστε, δεν κρίνω ποτέ και κανέναν», είπε η 24χρονη τραγουδίστρια σχετικά µε το εκκεντρικό φόρεµά της.

Με την ίδια αµφίεση είχε ποζάρει για το περιοδικό «Vogue», προκαλώντας τις αντιδράσεις των ζωόφιλων. Κι όµως υπάρχει εξήγηση γι’ αυτήν την στυλιστική της επιλογή. «Το µήνυµα που θέλω να περάσω είναι ότι αν δεν παλέψουµε για τα δικαιώµατά µας, σύντοµα το µόνο που θα µας έχει αποµείνει είναι το κρέας στα κόκαλά µας. Επίσης, το φόρεµα είναι ένας τρόπος να πω: “Μη µε αντιµετωπίζετε σαν ένα κοµµάτι κρέας”».

«Ηµουν τόσο αγχωµένη. Φοβήθηκα ότι θα απογοητεύσω τους θαυµαστές µου», είπε µε δάκρυα στα µάτια. Το «φαινόµενο» ή ο «τυφώνας Γκάγκα», όπως την χαρακτηρίζουν τα αµερικανικά µέσα ενηµέρωσης, κέρδισε και τα βραβεία για το καλύτερο γυναικείο βίντεο, ποπ βίντεο, χορευτικό, χορογραφίας, σκηνοθεσίας και µοντάζ.

Επιπλέον, το βίντεο για το τραγούδι «Τelephone», στο οποίο συµµετείχε η Μπιγιονσέ, κέρδισε το βραβείο συνεργασίας.

Βραβεία ΜΤV κέρδισαν και οι Εµινεµ, Jay-Ζ, Αλίσια Κις, 30 Seconds to Μars, Μuse και ο 15χρονος Καναδός Τζάστιν Μπίµπερ. Αίσθηση προκάλεσε η εµφάνιση της 21χρονης τραγουδίστριας της κάντρι ποπ, Τέιλορ Σουίφτ. Στα περσινά βραβεία ΜΤV, ο ράπερ Κάνι Γουέστ την είχε προσβάλει διακόπτωντας τη βράβευσή της και δηλώνοντας ανοιχτά τον θαυµασµό του για την Μπιγιονσέ, για την οποία είπε ότι είχε το καλύτερο βιντεοκλίπ και άξιζε να κερδίσει. Στη φετινή της εµφάνιση στη σκηνή, η Τέιλορ Σουίφτ τραγούδησε το νέο της κοµµάτι «Ιnnocent» µε οποίο φάνηκε να δηλώνει ότι συγχωρεί τον ράπερ.

Παρουσίες που συζητήθηκαν


Σερ από το… 1989

Η Σερ, στα 64 χρόνια της, έκλεψε την παράσταση µε το διαφανές ρούχο που είχε φορέσει το 1989 στο βιντεοκλίπ τού τραγουδιού «Ιf Ι could turn back time» Το αµόρε στα νύχια

Η Κέιτι Πέρι, που δεν συνοδευόταν από τον αρραβωνιαστικό της ηθοποιό Ράσελ Μπραντ, είχε «βάψει» τα νύχια της µε διαφορετικές φωτογραφίες του Ριάνα η χίπισσα

Με χίπικο λευκό φόρεµα και κόκκινη περούκα, η Ριάνα τραγούδησε µαζί µε τον Εµινεµ το «Love the way you lie» στο φινάλε της βραδιάς