ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ στυλ του Νίκου Αθανασάκη χρωμάτισε τα τηλεφωνήματα που έγιναν χθες μετά τις εννέα το βράδυ προς εισερχόμενους και εξερχόμενους από την κυβέρνηση. Ο Αθανασάκης ήταν οικονομικός στην πληροφόρηση, με αποτέλεσμα οι μετακινούμενοι να πληροφορούνται πού πάνε, αλλά ούτε ποιος πάει στη θέση τους ούτε ποιοι θα είναι οι υφυπουργοί τους. Αυτή ήταν, ας πούμε, η περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου που μετακινήθηκε από την Πειραιώς στην Αριστοτέλους- δηλαδή από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Υγείας. «Θα είμαι εκεί όπου θα φροντίζουν την υγεία μου…», παρατήρησε χιουμοριστικά ο Λοβέρδος που είχε πέρυσι την άνοιξη μια σχετική περιπέτεια.

ΟΤΑΝ η Μιλένα Αποστολάκη – που ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης- σιώπησε για λίγο στη γραμμή, ο Αθανασάκης σχολίασε: «Μιλένα, η αναμονή κοστίζει…». Σαφώς πιο εγκάρδια η επικοινωνία με τον Τηλέμαχο Χυτήρη, με τον οποίο ο Αθανασάκης έχει παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας.

Στον Χυτήρη, αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, τηλεφώνησε και η Ρεγγίνα Βάρτζελη. Ηταν εκ των νεοεισερχομένων στον οποίο έγιναν γνωστές και οι αρμοδιότητές του, δηλαδή η επικοινωνία και τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών.

Εκπαιδεύοντας την Τίνα

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ, αφιερωμένοεξαιρετικά σε όλους όσοι αφιέρωσαν φαιά ουσία για το θέμα του ανασχηματισμού και τις αλλαγές ή μετακινήσεις προσώπων στην κυβέρνηση.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ το βράδυ, στο ιχθυεστιατόριο «Καστελλόριζο» στην Κηφισιά όπου θεάται συχνά, δειπνούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο τραπέζι του Πρωθυπουργού ήταν η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, ο Γιοακίμ Πάλμε καθώς και ορισμένα άλλα πρόσωπα που δεν αναγνώρισε ο πληροφοριοδότης μου. Ο υιός του σουηδού πρωθυπουργού μάς συμβουλεύει- ως γνωστόν- σε θέματα κοινωνικού κράτους.