«ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ» φωτογραφίζει ως υπεύθυνους για το δολοφονικό χτύπημα στην τράπεζα Μarfin η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς- Αντάρτικη ομάδα Τερροριστών με ηλεκτρονική προκήρυξη που έστειλε στο indymedia. org. Στο ίδιο μέσο με άλλη προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Οι συντάκτες του κειμένου αποκαλούν «παράπλευρες» απώλειες τον θάνατο των τριών εργαζομένων και επισημαίνουν πως δεν αποτελούσαν «στόχο της επαναστατικής βίας».

«Δεν θα υποκριθούμε τους τιμητές του θανάτου των τριών ανθρώπων που όσο λυπηροί και αν ήταν για τους οικείους τους, άλλο τόσο θα ήταν μια αποστειρωμένη ειδησεογραφική πληροφορία για το σύστημα, αν δεν προέκυπτε στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο εξαιτίας μιας επαναστατικής πρακτικής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο- απολογισμό των επεισοδίων.

Αναρχικοί οι δράστες

Στη συνέχεια αναφέρονται στην πρακτική του hit and run κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων, η οποία και εφαρμόστηκε από ομάδες αντιεξουσιαστών στην απεργία της 5ης Μαΐου και είχε αποτέλεσμα τη δολοφονία των 3 υπαλλήλων της τράπεζας. «Με τον τρόπο αυτό (μέθοδος hit and run)

οι κοινωνιστές αναρχικοί θεωρούν πως λειτουργούν ως ο πυροκροτητής της κοινωνικής έκρηξης και συμβάλλουν στην όξυνση του κοινωνικού αγώνα», εξηγούν οι συντάκτες του κειμένου και εμμέσως αποδοκιμάζουν τους δράστες. «Το χτύπημα στη Μαρφίν δεν έφερε κάποια ιδεολογική σφραγίδα για το πολιτικό σκεπτικό και περιεχόμενο των ανθρώπων που έδρασαν εκεί».

Στη συνέχεια παραδέχονται «πως ήταν θέμα τύχης ότι δεν έχει συμβεί εδώ και τόσα χρόνια» και θυμίζουν μια παρόμοια κατάσταση πριν από 4 χρόνια στην οργανωμένη, όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στη στοά της Πανεπιστημίου όταν και είχαν εγκλωβιστεί στην ταράτσα του κτιρίου 3 άτομα. Από το κείμενο πάντως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας προκύπτει μια διάσπαση στον χώρο των αντιεξουσιαστών, καθώς στο κείμενο υπάρχουν αρκετές μειωτικές αναφορές σε άλλες ομάδες αναρχικών.

Για τις 2 βόμβες

Στην προκήρυξη για τα χτυπήματα σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη οι τρομοκράτες χαρακτηρίζουν τα δικαστήρια και τις φυλακές «παλαιάς κοπής μηχανισμούς της εξουσίας». Αποκαλούν «αιχμαλώτους φυλακών» ποινικούς όπως ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Βαγγέλης Πάλλης και ο Αλκέτ Ριζάι, αφιερώνουν μεγάλο μέρος στον Σίμο Σεϊσίδη και τον Αρη Σειρηνίδη που συνελήφθησαν ύστερα από τη ληστεία στο Ρraktiker, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους 6 συλληφθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και στέλνουν «συντροφικούς χαιρετισμούς στον αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα και τους αμετανόητους της 17Ν», όπως τους αποκαλούν.