Η ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ, Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ
ΣΕ ΓΛΑΦΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Τζόαν Ο΄Σάλιβαν

100 ΙΔΕΕΣΓΙΑΝΑΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝΠΛΑΝΗΤΗΠΡΙΝ

ΓΙΝΕΙΣ14 ΜΕΤ. ΚΕΛΛΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔ. ΜΙΝΩΑΣ Εκατό απλές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν από όλους και παντού με θέματα από την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, το δίκαιο εμπόριο, την εξοικονόμηση της ενέργειας και πολλά άλλα.

Σοφία Γιαλουράκη

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗΤΗΣ ΜΗΛΟΥΚΛΑΙΕΙ

ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Η ηρωίδα του βραβευμένου « Τα πορτρέτα του Φαγιούμ και η μυστηριώδης μις Τζούλια » επιστρέφει από την Αλεξάνδρεια στην πατρίδα της, τη Μήλο, και συναντά την Αφροδίτη. Το βιβλίο έχει δύο μέρη. Το πρώτο εξιστορεί την καθημερινή ζωή της Αλέκας και των συμμαθητών της, ενώ το δεύτερο μέρος προσεγγίζει διαθεματικά το κυκλαδίτικο νησί μέσα από την ιστορία την τέχνη, την γεωλογία, τα παραδοσιακά παραμύθια.

Νίκη Δόλλη

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣΤΟΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΕΙΚ. ΕΛΕΝΑ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΕΚΔ. ΛΙΒΑΝΗ Πώς χτίστηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης; Ποιες δυσκολίες συνάντησαν οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες; Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες αυτού του κτιρίου; Το βιβλίο αποτελεί μια σοβαρή εισαγωγή στα θέματα που προκύπτουν όταν σχεδιάζεται ένα τόσο σημαντικό έργο και μπορεί να διαβαστεί παράλληλα με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τα μνημεία και τα έργα των ανθρώπων, της Μ. Ντεκάστρο (Μεταίχμιο).

Κατερίνα Παλαιοθόδωρου

OΙΕΠΟΧΕΣΤΗΣΣΠΟΡΑΣ

ΕΙΚ. ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΕΚΔ. ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ Πόσο όμορφη είναι η Γη και πόσο απλόχερα δίνει τα δώρα της όταν ξέρεις πώς να την προστατέψεις και να τη φροντίσεις! Σε αυτό το λαϊκότροπο παραμύθι, οι αναγνώστες θα νιώσουν τον αγώνα των ανθρώπων για την αρμονική συμβίωση με τη φύση.

Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

ΜΥΘΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ,

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΜΕΖΩΑΑΠΟΤΗΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΚΑΙ ΤΗΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ Μια γοητευτική περιπλάνηση στο βασίλειο των ζώων, σε τόπους και πολιτισμούς, οργανωμένη σε ένα βιβλίο εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν διαθεματικά τη λαϊκή παράδοση και τη μυθολογία.

Λιλή Λαμπρέλλη

ΤΟΚΡΥΜΜΕΝΟΝΕΡΟ

ΕΙΚ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ «Μια φορά κι έναν πολύ παλιό καιρό, στη Γη, τον πλανήτη του νερού, έπεσε μεγάλη ξηρασία. Και συνεχίζεται το παραμύθι με τον ήρωα που αναζητά τις νεράιδες του νερού παρέα με ένα φίδι και μια κουκουβάγια. Η συγγραφέας έχει μαθητεύσει σε μεγάλους αφηγητές παραμυθιών, κοντά τους γνώρισε παραδοσιακά παραμύθια από όλο τον κόσμο και συνέθεσε το δικό της παίρνοντας στοιχεία από πολλές παραδόσεις. Μαζί της η Φωτεινή Στεφανίδη δίνει υπόσταση στην αφήγηση με αφαιρετικές εικόνες που αφήνουν χώρο στη φαντασία του αναγνώστη.