Βιβλία μικρά, μεγάλα, περιπετειώδη, τρυφερά, φοβιστικά, αστυνομικά, αισθηματικά, παιχνιδιάρικα, λαίμαργα, αστεία, συγκινητικά, επιστημονικά, βιβλία που μιλούν δυνατά, φανταστικά, ταξιδιάρικα βιβλία για κάθε ηλικία και γούστο, βιβλία για να περάσουν όλοι καλά κάθε στιγμή!


«Κουραμπιέ, κουραμπιέ, θα σε κάνουμε πουρέ….», τραγουδούν οι ναύτες του Κόμη Μελομακαρόνη. «Μαζέψτε τα σιρόπια σας, γιατί θα φάτε τούμπες…. », ανταπαντούν οι στρατιώτες του Φον Κουραμπιέ. Ο μεγάλος πόλεμος των χριστουγεννιάτικων γλυκώνστο Φ ον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη. Ένας νέος παραμυθάς με τα όλα του είναι ο Κυριάκος Χαρίτος! Μαζί του παρέσυρε και την Ντανιέλα Σταματιάδη, η οποία έκανε την καλύτερη εικονογράφησή της! (Εκδ. Μεταίχμιο).

Ο εφιαλτικός και μακάβριος Τζακ του Τim Βurton, από τη χώρα του Χάλογουιν, παίρνει τη θέση του Αϊ-Βασίλη, έχει καλή πρόθεση, αλλά δυστυχώς γίνεται… ο Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης μικρών και μεγάλων ( Εκδ. Οξύ).

Σε τρελά κέφια και ο Φίλιππος Μανδηλαράς αναλύει ξεκαρδιστικά την έννοια της λέξης «καλικάντζαρος» στο Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι! κδ. Πατάκη). Η Αμάντα Μιχαλοπούλου βρίσκει τη λύση αν αρρωστήσει ο Αϊ-Βασίλης την τελευταία στιγμή στο Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη και τα μπισκότα της αγάπης ( Εκδ. Καστανιώτη).

Τι θα γινόταν αν ο Χριστός γεννιόταν στην Αθήνα σήμερα; Θα κατάφερνε να επιβιώσει; Μας το διηγείται ο Αντώνης Παπαθεοδούλου στο Η γιαγιά, το παιδί, ο κιθαρίστας Φουμ Φουμ Φουμ, (Εκδ. Πατάκη).

Μήπως μαντεύετε ποιανού ήταν η μπότα που βρέθηκε στην αυλή της Ελευθερίας; Ένα παραμύθι της Δήμητρας Πυργελή στο Η μικρή μπότα του Αϊ-Βασίλη (Εκδ. Λιβάνη). Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Παπαδιαμάντη σε μια πολύ φροντισμένη και όμορφα εικονογραφημένη έκδοση που περιλαμβάνει το πρωτότυπο και τη μεταφορά του σε απλούστερη γλώσσα (Εκδ. Άγκυρα). Σαν σε όνειρο ο Βrian Wildsmith μάς διηγείται το ταξίδι ενός μικρού κοριτσιού παρέα με ένα γαϊδουράκι ώς τη Βηθλεέμ για να γνωρίσουν τον μικρό Χριστό Εκδ Καλειδοσκόπιο).