Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή την οικονομία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε ότι θα εισπράξει από έμμεση και άμεση φορολογία το 2009 τελικά έβαλε στο ταμείο μόλις 40. Το έλλειμμα έφθασε δηλαδή τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ή αλλιώς 10 τρισεκατομμύρια δραχμές! Το συνολικό χρέος της χώρας εκτοξεύτηκε πάνω από τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ!

Οι έκτακτοι φόροι δεν μπορούν να κλείσουν τη μαύρη αυτή τρύπα. Η έκτακτη εισφορά της Ν.Δ. στους έχοντες (120.000

πολίτες με εισόδημα μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ ετησίως) θα φέρει 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο έκτακτος φόρος του ΠΑΣΟΚ στα κέρδη των 300 μεγάλων επιχειρήσεων και στις μεγάλες ιδιοκτησίες θα φέρει 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή η υπερφορολόγηση των «πλουσίων» θα αποφέρει μόλις 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ! Σταγόνα στον ωκεανό των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ του φετινού- μόνον- ελλείμματος.

Χρειάζεται λοιπόν δραστική μείωση της φοροδιαφυγής όλων των πολιτών και κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και των 200.000 μικρών επιχειρήσεων που πληρώνουν φόρους κατά μέσο όρο περίπου 6.000 ευρώ τον χρόνο!

Αυτό μπορεί να γίνει με νέο αποτελεσματικό ΣΔΟΕ, με σοβαρά τεκμήρια διαβίωσης, με πόθεν έσχες και διασταυρώσεις στοιχείων παντού.

Κυρίως όμως θα πρέπει να μεγαλώσει η πίτα της εθνικής οικονομίας από την οποία θα αντλεί φόρους το κράτος. Να γίνουν δηλαδή επενδύσεις όχι μόνο στην πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια, αλλάόπως έκανε και ο κ. Ομπάμαστην υγεία, τις υποδομές και την παιδεία. Που θα βάλουν και πάλι σε κίνηση την οικονομία, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Μόνον οι 20.000 φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό να έμεναν στην Ελλάδα και να ξόδευαν τα χρήματά τους στην ελληνική οικονομία η χώρα θα απογειωνόταν…