O Νομός Ρεθύμνου αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν θερινές διακοπές σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που διαθέτει πλούσιες φυσικές καλλονές, καθαρές παραλίες και πλήθος πολιτιστικών μνημείων.

Στο Ρέθυμνο μπορεί κάποιος να απολαύσει την κρητική κουζίνα και φιλοξενία, τις ανέσεις και την ποιότητα σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων ξενοδοχειακών μονάδων και να αναζητήσει ήρεμους τρόπους ψυχαγωγίας.

Όπως όλη η Κρήτη, έτσι και ο Νομός Ρεθύμνου έχει ιδιαιτερότητες. Κάθε σημείο του δεν μοιάζει με κανένα άλλο, με αποτέλεσμα τα τοπία φυσικού κάλλους να είναι μοναδικά.

Το κλίμα, το οποίο ξεκινάει από εξαιρετικά μεσογειακό και καταλήγει έως και αλπικό στις ορεινές περιοχές, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό, όπως και οι όμορφες ακρογιαλιές και οι καθαρές παραλίες, που έχουν βραβευτεί επανειλημμένως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιοσημείωτο και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τόπου αυτού αποτελούν βεβαίως και οι άνθρωποί του, οι Ρεθεμνιώτες, που διακρίνονται για το αίσθημα της φιλοξενίας τους, παρότι τα τραγικά γεγονότα του Νοεμβρίου του 2007 έγιναν αφορμή αρνητικής προβολής του νομού μας και των Ρεθεμνιωτών.

Ο τόπος μας έχει ιστορία, έχει πολιτισμό, βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά και έχει ανθρώπους με κουλτούρα, ήθος και φιλόξενα αισθήματα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει καθένας που επιθυμεί να επισκεφτεί το Ρέθυμνο.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως θεσμός από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης, η διαδικασία βράβευσης των καθαρότερων οργανωμένων, παραδοσιακών οικισμών του νομού μας.

Χάρη σε αυτήν τη διαδικασία επιτυγχάνεται η ανάδειξη της ενδοχώρας του νομού αλλά και η δημιουργία τουριστικής συνείδησης στους πολίτες.

Ο Γιώργης Παπαδάκης είναι νομάρχης Ρεθύμνου