Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, βασικός στόχος της αναπτυξιακής στρατηγικής είναι η επιλογή πολιτικών ανάπτυξης φιλικών προς το περιβάλλον.

Η Μαγνησία επιδιώκει να αναδειχθεί σε σημαντικό προορισμό πολλαπλών μορφών τουρισμού και αναψυχής.

Ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη «βιομηχανία» του νομού και η ανάπτυξή του στηρίζεται στην ποιότητα, την πιστοποίηση, τη διεύρυνση και διαφοροποίηση των τουριστικών υπηρεσιών, τη σύνδεσή τους με την τοπική οικονομία, σε έργα που δημιουργούν υποδομές και προστατεύουν το περιβάλλον.

Η ιστορία, o πολιτισμός, η φιλοξενία και η τουριστική υποδομή της Μαγνησίας και κυρίως του Πηλίου, σε συνδυασμό με την εναλλαγή του τοπίου (βουνό και θάλασσα), την έχουν καταστήσει τον ιδανικότερο προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες, όλο τον χρόνο.

Οι επισκέπτες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την αυθεντική πλευρά της ζωής, με τη φύση και την κουλτούρα του τόπου μας. Επιθυμούν να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον, τη γαστρονομία, αλλά και την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων στη φύση.

Το Πήλιο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Όθρυς μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες με πολλαπλές απαιτήσεις.

Διαρκής επιδίωξή μας είναι να αντιλαμβανόμαστε τον τουρισμό με βάση την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έναν τουρισμό, δηλαδή, άμεσα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και τις ρίζες μας.

Η Μαγνησία σάς περιμένει να την ανακαλύψετε. Και είναι πολύ πιο όμορφη απ΄ όσο φαντάζεστε…

Ο κ. Απόστολος Παπατόλιας είναι νομάρχης Μαγνησίας