Ατελείωτες βόλτες με το ποδήλατο στην πόλη της Κω, περπάτημα στα χνάρια του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, αλλά και βουτιές σε απέραντες παραλίες με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά
περιλαμβάνονται στο πλούσιο μενού των διακοπών στην Κω.
Στην Κω μπορείς να νιώσεις έφηβος ακολουθώντας το παράδειγμα των Κώων που κυκλοφορούν στην πόλη με τα ποδήλατά τους, τόσο που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Κι αν ακόμα προτιμάς κάτι πιο ξεκούραστο, μπορείς να πάρεις το τροχήλατο τρενάκι που θα σε ξεναγήσει στα ομορφότερα σημεία της πόλης. Τα απογεύματα θα κάνεις τον περίπατό σου κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου ακούγοντας τον ήρεμο παφλασμό των κυμάτων, για να καταλήξεις στην προκυμαία με τα τουριστικά πλεούμενα και τις καφετέριες τη μια δίπλα στην άλλη.

Στην Παλιά Πόλη όμως το σκηνικό αλλάζει: από την πλατεία με τον Πλάτανο του Ιπποκράτη και το αντικρυνό τζαμί Γαζή Χασάν Πασά ή Λότζια , γραφικά εστιατόρια σε προετοιμάζουν για την πολύβουη Πλατεία Ελευθερίας. Τριγύρω της βρίσκονται το περίφημο Τζαμί Ντεφτερντάρ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Αγορά με τα τοπικά προϊόντα, και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με την ομώνυμη πλατεία στην απέναντι πλευρά.

Νέοι, οικογένειες με μικρά παιδιά που παίζουν, ξένοι τουρίστες, κάνουν τον περίπατό τους στα μαγαζάκια των γύρω δρόμων, ενώ άλλοι σταματούν για ένα καφεδάκι στα πολυάριθμα γραφικά καφέ. Και όταν νυχτώσει για τα καλά, τότε ανάβουν τα πολύχρωμα φώτα των «Εξαρχείων»- των μικρών μπαρ της οδού Ναυκλήρου, που με ευφάνταστη διακόσμηση και δυνατή μουσική το καθένα ξεχωριστά προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον για ένα αξέχαστο ξεφάντωμα.