«Ο λόγος που είμαστε και πάλι μαζί είναι για να ευχαριστήσουμε τους θαυμαστές μας», είπε η Τζέρι Χάλιγουελ, η μία από τις Spice Girls στην αμερικάνικη τηλεόραση. Τα Spice Girls είναι ξανά μαζί. Κι έδωσαν μία πρώτη γεύση της ενωμένης δύναμής τους στο Λος Άντζελες τραγουδώντας- έστω και πλέιμπακ στην έναρξη του σόου των εσωρούχων Victoria Sectret. Ενώ στις 2 Δεκεμβρίου αρχίζουν την παγκόσμια περιοδεία τους από το Βανκούβερ του Καναδά με τίτλο «Η επιστροφή των Spice Girls».

Και μετά ακολουθούν το Σαν Χοσέ, το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και μέχρι τον Μάρτιο κι άλλες πόλεις του πλανήτη που καλύπτουν για την ώρα 40 συναυλίες. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση ήταν πριν από δέκα χρόνια. Όταν ξαφνικά στις 31 Μαΐου του 1998 η Τζέρι Χάλιγουελ εγκατέλειψε την περιοδεία τους και το συγκρότημα. Το οποίο διαλύθηκε τον Φεβρουάριο του 2001. «Όταν η Τζέρι έφυγε, ήταν πολύ δύσκολο για μας. Είχαμε όμως τότε την περιοδεία μας στην Αμερική και τίποτα δεν μπορούσε να μας σταματήσει. Όμως αισθανόμασταν συντετριμμένες», λέει η Βικτόρια Μπέκαμ στην εφημερίδα «USΑ Τoday». «Τα Spice Girls είναι η ιστορία πέντε κοριτσιών. Όλες μαζί», λέει η Βικτόρια για την απόφασή τους να τα ξαναβρούν.

Τώρα πια οι Spice Girls δεν είναι τα κορίτσια που έμπαιναν σε ένα πούλμαν και έκαναν τον γύρο. Είναι ένα γυναικείο γκρουπ που τα μέλη του είναι σύντροφοι, σύζυγοι και μητέρες κι έχουν συνηθίσει να ζούνε μία ζωή όπου το γκλάμορ είναι καθημερινή υπόθεση. Έτσι, η παραγωγή της περιοδείας τους που θα βασιστεί στα καλύτερα τραγούδια τους και μόνο σε δύο νέα, τα «Ηeadlines» και «Voodoo», θα συμπεριλάβει στην ομάδα τα έξι παιδιά που έχουν οι τέσσερις από τις Spice. Γι΄ αυτό και ένας ειδικός χώρος, σαν νηπιαγωγείο, θα διαμορφωθεί για τις ανάγκες των παιδιών. «Θα ήθελα πολύ να γίνω μητέρα», εξομολογείται η Μέλανι Τσίσολμ. «Κι αυτό είναι σίγουρα το επόμενο βήμα που θα κάνω για το μέλλον.

Αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν η στιγμή μου».