O ιπτάμενος Πίτερ Παν, η Τίνκερ Μπελ, η Γουέντι και τα αδέλφια της, ο κακός Κάπτεν Χουκ και οι πειρατές του, ο φοβερός κροκόδειλος, η Χώρα του Ποτέ- Ποτέ ανήκουν πια στη μυθολογία της παιδικής λογοτεχνίας. Το παραμύθι του Σκωτσέζου Τζέιμς Μπάρι «Πίτερ Παν» κλείνει εκατόν τρία χρόνια από την πρώτη σκηνική παρουσίασή του. Δοξάστηκε μέσα από βιβλία, παραστάσεις, μεταφορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ιδού τώρα που έγινε και θέαμα στον πάγο ειδικά για παιδιά- και για όσους αισθάνονται παιδιά. «Κοιτίδα» του θεάματος το εξηνταπεντάχρονο πια Ηoliday on Ιce που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο- γύρω στις ογδόντα πόλεις είκοσι χωρών επισκέπτεται κάθε χρόνο-, συνδυάζοντας στις παραγωγές του χορό, θέατρο, όπερα, μιούζικαλ και α

ΙΝFΟ

Στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου από τις 8 έως τις 16 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια: 46, 38, 32, 24, 16, (παιδικά)

36, 28, 22, 14, 6 ευρώ. Πληροφορίες, προπώληση με πιστωτική κάρτα: τηλ. 210-

8840.600, www.

ticketnet.gr

κροβατικά με εντυπωσιακά κοστούμια και φωτισμούς και με εφέ, με βάση πάντα το καλλιτεχνικό πατινάζ. Με πρωταγωνιστές, συχνά, παγκόσμιους πρωταθλητές του πατινάζ ή ακόμα και Ολυμπιονίκες.

«Δράστης» της παράστασης που είναι συμπαραγωγή με το Κids Ιce Shows, ο Ρόμπιν Κάζενς, πατινέρ και ο ίδιος- «χρυσός» Ολυμπιονίκης και νικητής τριών Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.

«Η αλήθεια είναι ότι σε ένα τόσο μεγάλο σόου η κατάθεση ψυχής είναι απαραίτητη όπως και οι άπειρες ώρες δουλειάς, συνεχούς σχεδιασμού και αλλαγών», λέει ο σκηνοθέτης και χορογράφος της παράστασης. «Όσο για τα χορευτικά νούμερα, μπορεί να φαίνονται εύκολα και αέρινα, αλλά στην ουσία έχουν καταλήξει σε αυτήν τη μορφή έπειτα από πολύ ψυχικό και σωματικό κόπο και πολλές διαφορετικές εκδοχές στον πάγο. Αξίζει όμως τον κόπο να βλέπεις όνειρα και σχέδια να παίρνουν σάρκα και οστά. Και όλα γίνονται εφικτά όταν έχεις αξιόλογους συνεργάτες».

«Στην πρώτη πράξη», συμπληρώνει, «θέλω να μάθει το κοινό να αναγνωρίζει τους χαρακτήρες όχι μόνο μέσω του πατινάζ και της μουσικής αλλά και μέσω του διαλόγου, κάτι πρωτόγνωρο στις παραγωγές στον πάγο. Στη δεύτερη, η δράση είναι συναρπαστική και το πατινάζ την εκφράζει περίτεχνα, ειδικά στην τελική εναέρια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού».

Σε αριθμούς


● Τα μέλη της παραγωγής ανήκουν σε πάνω από 12 διαφορετικές εθνότητες, ενώ μιλούν 10 διαφορετικές γλώσσες. ● 14 κοντέινερ μέσου βάρους 3.000 κιλών χρειάζονται για να μεταφέρουν τα απαιτούμενα για την παράσταση.

● 3 είναι τα κοντέινερ πάγου μέσου βάρους 10.000 κιλών.

* Η παράσταση έχει διανύσει πάνω από 65.000 χιλιόμετρα και μέσα σε δύο χρόνια έχει επισκεφθεί 48 πόλεις, ενώ οι θεατές της έχουν φτάσει το 1.000.000!