Ο κ. Πάτροκλος Σταύρου, με αφορμή το δημοσίευμα του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου για τον νεαρό Χανς Ραντιγκόντε από τις Σεϋχέλλες που σπουδάζει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, θυμίζει:

«Ας μη ξεχνάμε ότι στην πατρίδα του, τις Σεϋχέλλες, εξορίσθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος, από τον Μάρτιο του 1956 έως τον Μάρτιο 1957. Κι η μνήμη του διατηρείται ζωντανή εκεί, εδώ και πενήντα χρόνια. Προσωπικά, έκανα δύο ή τρία ταξίδια στις Σεϋχέλλες και έζησα την ατμόσφαιρα. Σαν μύθος ζει εκεί ο Μακάριος. Στις Σεϋχέλλες ο Μακάριος ίδρυσε Ταμείο Υποτροφιών, το οποίο ύστερα ενίσχυσε γενναία ο εκεί Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος και της Κύπρου Πάνος Παπακόκκινος. Εκατοντάδες νέοι Σεϋχελλιανοί εσπούδασαν έκτοτε και σπουδάζουν με τις χορηγούμενες υποτροφίες.

Στο άρθρο σας γράφετε και για τη νεαρή Τατιάνα Οντουά από το Καμερούν, που ήλθε και εκείνη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Στο Καμερούν είχε υπηρετήσει ως Μητροπολίτης ο μετέπειτα Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, τον οποίον εσκοτώσαμε πριν λίγα χρόνια με το ελικόπτερο Σινούκ κοντά στο Άγιον Όρος. Εκεί κοινωφελή δραστηριότητα αναπτύσσει το Ίδρυμα Λεβέντη».