Στην Τυνησία τα καυτερά φαγητά έχουν την… τιμητική τους και θα τα δοκιμάσετε οπουδήποτε καθήσετε να φάτε. Ως πρώτη ύλη οι ντόπιοι χρησιμοποιούν τον τόνο, αλλά και το φρέσκο ψάρι που υπάρχει σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στον Βορρά. Παραδοσιακά φαγητά είναι το κουσκούς, τα πιάτα με αυγό σε διάφορες εκδοχές, οι σούπες (lablabi, chorba, tchich από χταπόδι), τα γλυκά (μπακλαβάς, λουκούμι, σιροπιαστά και το corne de gazelle- σπεσιαλιτέ στα νότια), αλλά και οι χουρμάδες που είναι το εθνικό προϊόν. Στην Τύνιδα θα φάτε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, το «Dar Βel Ηadj », σε ένα παλιό σπίτι στη Μεδίνα. Επίσης στο Μrabet, στο «Dar Εl Jeld» και στο «Εssaraya». Στην Καρχηδόνα αναζητήστε το «Grand Βleu», το «Dar Ζarrouk» και το «Ρirate». Στη Χαμαμέτ το «Μoutons» και το «Βerbere». Στο Sidi Βou Said θα καθήσετε στο καφενείο «Cafe des Delices» και στο διάσημο «Cafe de Sidi Chabaane» με πανοραμική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος και στο χωριό. Στο Ρort Εl Κantaoui αξίζει το «Les Εmirs» για κρέας στη στάμνα με άγρια χόρτα και φρέσκο ψάρι.