Πού πηγαίνει ένα αυτοκίνητο γεμάτο με νοσταλγικούς νησιώτες, όταν ένας από την παρέα φεύγει για να πάει πάλι στη Νέα Υόρκη τον χειμώνα; Στην περίπτωση μιας οικογένειας από την Ικαρία, υπάρχει μόνο ένα μέρος στην Αθήνα που θα ήταν κατάλληλο για αποχαιρετιστήριο, ένα χειμωνιάτικο κυριακάτικο απόγευμα: το «Ζεύκιν».

Το μενού υπόσχεται φαγοπότι, γλέντι, παρέα, καλοπέραση και αυτά ακριβώς κάναμε, μαζί με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από καλά παρασκευασμένους μεζέδες, αρκετούς ώστε να ρέει το κρασί του Τσαντίρι άφθονο. χωρίς καμιά ανησυχία. Ο Νίκος Πολίτης, ιδιοκτήτης και σεφ, άφησε μόλις τη σίγουρη δουλειά του σε ξενοδοχείο για να επενδύσει περισσότερο χρόνο στο νέο ακόμα εστιατόριό του, καθώς επίσης να ασχοληθεί με το άνοιγμα ενός μαγαζιού στην τουριστική ζώνη του Αρμενιστή, στο νησί. Το ίδιο το μέρος είναι εξαιρετικά απλό, με ελάχιστο ντεκόρ, λίγους πίνακες που απεικονίζουν χαρακτηριστικές απόψεις από το Γυαλισκάρι και όχι πολλά παραπάνω.

Το μενού του Πολίτη προσφέρει μια ευρεία γκάμα από μεζέδες, πολλά κλασικά πιάτα και αρκετά άλλα που φέρουν το προσωπικό του στίγμα. Οι ικανότητες του σεφ του στο τηγάνι δεν περνούν καθόλου απαρατήρητες.

Τα βασικά πιάτα- όπως μελιτζανοσαλάτα, φάβα και τζατζίκι- έχουν όλα μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή: μια χούφτα καρύδια βρίσκει τον δρόμο της μέσα στη μελιτζανοσαλάτα, καρότα και πορτοκάλι δίνουν γεύση στη φάβα, όπως καρότα μπαίνουν και στο τζατζίκι. Οι φλογέρες «Ζεύκιν» αποτελούσαν νοστιμότατο συνδυασμό κολοκύθας (ταμπούρα για τους νησιώτες), σπανακιού, πράσου, μάραθου και κοπανιστής από το νησί νησιού. Τα κολοκυθάκια φτάνουν τηγανισμένα σαν «μαριδάκια» λόγω του τρόπου κοπής τους, μακρόστενα και λεπτά. Η τηγανητή φέτα είναι εμπλουτισμένη γευστικά έτσι ώστε να ταιριάζει με τσίπουρο και όχι με κρασί: με πάστα ελιάς και ντομάτα. Η τηγανιά- ένα εύκολο πιάτο στο να το φτιάξει κανείς αλλά δύσκολο να βγει επιτυχημένο, να φτάσει το κρέας ακριβώς στο σωστό σημείο τρυφερότητας χωρίς να παραψηθεί και παράλληλα να είναι ζουμερό- αποτελεί εδώ ένα απλό, νόστιμο, ζουμερό πιάτο που είναι κατάλληλο για να βουτάει κανείς το ψωμί του. Δεν είναι τα πάντα ελληνικά. Μας άρεσαν οι γαρίδες τεμπούρα με τσίλι, μαζί με μια πικάντικη ασιατική σος.

Κάπου χάθηκα στις τορτίγιες με κοτόπουλο- πολλά γίνονταν μέσα σε μια μικρή γεμιστή τορτίγια με κοτόπουλο, φέτα, ντομάτες και μελιτζάνες. Ορισμένα από τα πιάτα στο «Ζεύκιν», όπως τα μανιτάρια α λα κρεμ, μπορεί να μας γυρίζουν πίσω, σε μια άλλη εποχή, και να μοιάζουν λίγο εκτός τόπου, αλλά με μια γρήγορη ματιά που έριξα τριγύρω είδα αρκετούς που τα παραγγέλνουν. Τα μπιφτέκια με σος κρέμας γάλακτος ήταν εξαιρετικά!

«Ζεύκιν»: Λ. Ελευθερίας 46, Άλιμος. Τηλ. 210-9855.795

ΙΝFΟ

Τιμές

Από 15 έως 20 ευρώ το άτομο

Ατμόσφαιρα

Απλή μεν, αλλά βουίζει από κόσμο

Σέρβις

Φιλικό

Κουζίνα

Μεζέδες και πολλά ακόμα

Κάβα

Ικαριώτικα κρασιά και όχι μόνο!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από