ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ θα γυρίσει πράγματι ο Άρης ως υπουργός Τουρισμού. Ο Σπηλιωτόπουλος αναχώρησε ήδη για Κίνα. Θα πάει Πεκίνο και θα ανοίξει γραφείο Τουρισμού στην κοσμοπολίτικη Σαγκάη. Ο Άρης όμως δεν μένει ποτέ σε πολιτική αργία, κι έκανε αίσθηση προχθές μεταξύ των παρισταμένων στο Υπουργικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό. Μου είπαν ότι ήταν ένα είδος «γκεστ σταρ» της συνεδριάσεως.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει λοιπόν μια απόχρωση των απόψεών του σε θέματα εκλογικού νόμου, αλλά η αντίρρησή του στην ποσόστωση των γυναικών που συμφώνησαν ο Καραμανλής με τον υπερυπουργό Προκόπη, οι οποίοι αφού έχουν αφήσει τις γυναίκες εκτός κυβέρνησης- λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα- προσπαθούν τώρα να τις κατευνάσουν με την προσφορά της ποσόστωσης στις μεθεπόμενες εκλογές.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ διαφωνεί ο Άρης; Διότι, λέει, τη βρίσκει την ποσόστωση σεξιστική!

Το κοσκινάκι της Κατερίνας

ΑΝΕΓΩ ΔΙΑΒΛΕΠΩ στον Άρη μια μεταφεμινιστική προσέγγιση, εκείνος προτάσσει τη συνέπεια των απόψεών του. Και υπενθυμίζει ότι προ δεκαπενταετίας, όταν ήταν στον Πολιτικό Σχεδιασμό της Ν.Δ., είχε εισηγηθεί την κατάργηση της Γραμματείας Γυναικών του κόμματος, διότι του θύμιζε «κάτι καφενεία της δεκαετίας του ΄80». Οι απόψεις του Άρη δεν έγιναν δεκτές κι έτσι έχει και η Κατερίνα Παπακώστα – συμπολιτευόμενη του Σπηλιωτόπουλου στην Β΄ Αθηνών αλλά σταθερά εκτός κυβέρνησης- κάτι να ασχολείται. Περιβάλλεται από κυρίες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ της συζήτησης πάντως οφείλω να προσθέσω ότι οι γυναίκες υπερ-εκπροσωπούνται γύρω από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Μπορεί η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά να είχε δεκαέξι γυναίκες- μεταξύ των οποίων δύο κόρες- στο επιτελείο της στο Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά ο διάδοχός της δεν πάει καθόλου πίσω. Με τον Άρη είναι πάντα η Τζίνα Δραγώνα (που έχει ενσαρκώσει τις «Τέσσερις Εποχές» της ελληνικής Δεξιάς), η Σοφία – σούπερ- Νόβα και η νεοφερμένη Βίλμα Παπασάββα.