Αναλαμπές

ΜΠΟΡΕΙ να φαίνονται βλοσυροί και να το παίζουν αυστηροί. Κατ΄ ιδίαν όμως ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Πέτρος Μολυβιάτης λένε τα καλύτερα ανέκδοτα. Το απέφυγαν- τουλάχιστον δημοσίως- στη χθεσινή τους συνάντηση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών, πιθανώς λόγω της σοβαρότητος του θέματος. Καθότι όμως τα πάνε πολύ καλά, εδώ και πολλά χρόνια, υπήρξαν κάποιες αναλαμπές χιούμορ στη συνάντησή τους.

Μυλωνούδες

ΤΗΝ ΩΡΑ που έφευγε ο Μολυβιάτης, αργούσε το ασανσέρ. Οπότε ακολουθεί ο εξής διάλογος: ΣΟΥΦΛΙΑΣ: «Για να αργείς εσύ κάτι θα μας χρωστάς…» ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: «Μόνο της Μυλωνούς χρωστάω…» Βάρη

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ τους, πάντως, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο υπεύθυνος του Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων διαπίστωσαν ότι έχουν προσέλθει πάνω από 250 πληγέντες από τις φωτιές του Αυγούστου για να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης, ιδίως στην Ηλεία. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι εκατό δασεργάτες που εστάλησαν στην Ολυμπία ήταν απλήρωτοι. Συμφώνησαν να επικοινωνήσουν με τον Αλογοσκούφη για να πληρωθούν, οπότε είχαμε νέα στιχομυθία:

ΣΟΥΦΛΙΑΣ: «Μου έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος…» ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: «Κι εμένα ένα πολύ μεγάλο ποσόν…» Η δαπάνη είναι 2.700.000 ευρώ. ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΕΙΣ για το χθεσινό δημοσίευμα περί της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το καλοκαίρι του 2003, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη. Ο μεν Σκανδαλίδης θυμάται ότι ο ίδιος προδιέγραψε το γερμανικό εκλογικό σύστημα. Ο δε Απόστολος Κακλαμάνης διευκρινίζει ότι, πρώτον, είναι υπέρ της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών και, δεύτερον, είναι κατά της λίστας- εξ ου και δεν δέχθηκε να ενταχθεί ποτέ σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όσο για το γερμανικό εκλογικό σύστημα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιφυλάσσεται να πάρει θέση, αν δεν διευκρινιστεί «για ποιο γερμανικό σύστημα μιλάμε, αφού υπάρχουν περισσότεροι τύποι».