ΣΤΑΘΕΡΑ εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή και απαντά σε ερωτήσεις. Χθες απάντησετσάκα τσάκα- σε ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για τα Σκόπια και μετά έφυγε. Θα είχε απαντήσει και στον Γιάννη Δραγασάκη για τον Ασωπό, αλλά ο βουλευτής του ΣΥΝ είχε κάποιο κώλυμα και συμφωνήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση της ερώτησης.

«Συμφωνία- πακέτο»

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: οι τακτικές εμφανίσεις Καραμανλή στην ώρα του Πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίες. Φαίνεται πως ανήκουν σε «συμφωνία- πακέτο» του Καραμανλή με τον Δημήτρη Σιούφα. Όχι πως ο Καρδιτσιώτης έθεσε όρους για να ανέβει στο βήμα του προέδρου της Βουλής. Ήθελε όμως να διασφαλίσει πως θα τηρηθούν ορισμένα θεσμικά και διαδικαστικά προσχήματα.

OΣΙΟΥΦΑΣ δημιούργησε και μια «κοινοβουλευτική στιγμή» στο πλαίσιο της συζήτησης για το Πολυτεχνείο, κοιτώντας ασκαρδαμυκτί τη Μαρία Δαμανάκη και προτείνοντάς της να πάρει τον λόγο, αν θέλει. Ζωτικός χώρος

ΜΕΡΙΚΕΣ εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Βουλή ήταν χθες το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός Εξωτερικών πήγε να μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Δεν παρουσιάστηκε αυτόκλητη. Προσεκλήθη από την ΚΕΔΚΕ, με την οποία γνωρίζεται καλά από τη θητεία της στον Δήμο Αθηναίων. Η Ντόρα τα πάει καλά και με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο καιμε τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη , αλλά και με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ στα δημαρχιακά Πάρι Κουκουλόπουλο.

Παρελθόν ο Αβραμόπουλος

Η ΣΤΑΘΕΡΗ παρουσία της κυρίας μεταξύ των δημάρχων δεν είναι εντελώς τυχαία. Παλαιότερα, η Αυτοδιοίκηση εθεωρείτο ζωτικός πολιτικός χώρος του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Χθες η Ντόρα έκανε σύσκεψη με τους δημάρχους της- πυρόπληκτης- Ηλείας, με τους οποίους πήγε μετά για φαγητό στο Κάστρο Κυλλήνης.