Με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Γκέρσουιν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ δίνει αύριο (20.30) συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Εισιτήρια προς 5, 9, 15, 22, 30 ευρώ.

Θέατρο

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα, διδασκαλία- σκηνοθεσία- χορογραφία Αγγέλας Καζακίδου και με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι παρουσιάζεται σήμερα και αύριο (20.00) στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Δημητρίου 55). Είσοδος ελεύθερη.

Τον «Παπουτσωμένο γάτο» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζει αύριο το απόγευμα (19.00) η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Με τους Γιάννη Αδρίμη, Εύα Βάρσου, Πασχάλη Καρατζά, Βίκυ Κουκουτσίδη, Εύη Μητσοπούλου κ.ά.

«Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος» σε κείμενοσκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη έχει πρεμιέρα αύριο στο Εργαστήριο Τέχνης Πάτρας (Ακτή Δυμαίων 50 τηλ. 2610-273.613). Με τους Αλίκη Αβδελοπούλου, Αντώνη Δημητροκάλη, Θανάση Ζέρβα, Φένια Μάγιου, Άρη Μπινιάρη κ.ά.

Αφιέρωμα

Εκδήλωση- αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο οργανώνει αύριο (19.30) το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θρακομακεδόνων (πλατεία Αριστοτέλους). Είσοδος ελεύθερη.

Ζωντανά

«Εκ γυναικός», μια μουσική παράσταση- αναφορά στη γυναίκα, μέσα από τραγούδια γραμμένα για γυναίκες ή από γυναίκες, στον πολυχώρο «ΔίπυλονΜεθυσμενάκι» (Καλογήρου Σαμουήλ 2 και Διπύλου, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ.

210.3228.881). Του Σπύρου Κουρκουνάκη. Παίζουν μαζί του και τραγουδούν οι Γ. Σαμπάς, Ε. Σγόντζου, Δ. Βαλούρδου, Β. Πολυχρόνη, Μ. Κανελλοπούλου, Α. Κοκκίνου, Θ. Παπαδόπουλος, Μ. Νίττη. Κυριακές στις 21.00 (εισιτήριο 10 ευρώ).

Τραγούδια

με άρωμα γυναίκας και στον «Δίαυλο» (Δράκου 9 στο Κουκάκι) με τη Δέσποινα Γλέζου και τη Μαρίνα. Από ροκ και 70s έως λαϊκά. Εισιτήριο 12 ευρώ. Στις 22.00 την Κυριακή. Απόψε εκεί ο Λάκης Παππάς (φωτογραφία) με τους Γιώργο Σαλβάνο και Γιάννη Ηλιόπουλο, στην παράσταση «Κι ήταν που λέτε μια φορά». Τηλ. 210.9248.737.

Νεανικά συγκροτήματα του metal rock επί σκηνής! Μora, Βlack Ρeace, Βy Αccident, Sad Dolls, Αs Ι Fall, Ρrejudice Reborn, Ηeadshot στο «Αν κλαμπ», Σολωμού 13-15, αύριο στις 19.30

(10 ευρώ). Πληροφορίες στο http://www. loudsound.gr Τζαζ ιστορίες στον πεζόδρομο. Το «City cocktail bar» βάζει δυνατά τις μουσικές τους τις Κυριακές (από τις 20.30) με φανκ διάθεση και τους ΑlJazz-Εra Βand σε δράση. Στον πεζόδρομο της Χάρητος στο 43.

Βιβλίο

Το βιβλίο του «Μικρό ημερολόγιο συνόρων» (Εκδόσεις Λιβάνη) παρουσιάζει σήμερα στις 19.00 στην αίθουσα «Πολυχώρος, παλιά σφαγεία» του συλλόγου «Ναύπακτος- Πολιτιστικές διαδρομές» στη Ναύπακτο ο Γκαζμέντ Καπλάνι. Την παρουσίαση θα κάνει η Νατάσα Γιαννούλου, φιλόλογος, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Στην παρουσίαση- συζήτηση θα παρευρεθεί και ο συγγραφέας, ενώ η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Τσάρα.

Εκδήλωση

Την επέτειο των 800 χρόνων από τη γέννηση του Πέρση φιλοσόφου και ποιητή Τζελαλεντίν Ρουμί τιμούν σε εκδήλωση αύριο στις 18.00 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (Στεφάνου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό, τηλ. 210-6717.523) το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Ελληνοϊρανικός Σύνδεσμος και ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος.

Λάτιν

ΟΙ Chambao με επιτυχίες όπως το «Ρokito a poko» έρχονται από την Ισπανία με αέρα flamenco chill. Στις μουσικές τους ανακατεύουν είδη και επιρροές δίνοντας στα λάτιν την προτεραιότητα. Παίζουν απόψε στο «Gagarin» (Λιοσίων 205) και αύριο στο «Fix» της Θεσσαλονίκης. Εισιτήρια 35 ευρώ.