Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα βραβεία της Deutsche Welle στον διεθνή διαγωνισμό για τα καλύτερα μπλογκ.

Φέτος είναι η 4η χρονιά των Ιnternational Weblog Αwards και από τις 7.000 υποψηφιότητες, στην τελική φάση συμμετέχουν 150 blogs σε 15 κατηγορίες. Μια διεθνής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από μπλόγκερς, δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους από 10 χώρες, θα επιλέξει τα δικά της βραβεία, τα οποία θα ανακοινωθούν μαζί με τα βραβεία κοινού στις 15 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Επικοινωνίας του Βερολίνου.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων βρίσκονται και δύο ελληνικά αγγλόφωνα blogs: Το «Ηistory of Greek Food» της Μαριάννας Καβρουλάκη, που περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ελληνική κουζίνα, και το «Τhis is not my Country», που ασκεί έντονη κριτική στην ελληνική πραγματικότητα και ιδιαίτερα σε θέματα μεταναστών και αντιμετώπισης

ΤΑ ΝΕΑ on line

Ενημερωθείτε για τον διαγωνισμό και ψηφίστε εδώ

των Ρομά. Οι περισσότερες υποψηφιότητες είναι από τη Δυτική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Εκτός από τις 5 βασικές κατηγορίες, υπάρχουν και 10 κατηγορίες για blogs που γράφονται σε γλώσσες πέραν των αγγλικών: από γαλλικά και ισπανικά έως αραβικά, κινέζικα και ρώσικα. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υπάρξει και μια κατηγορία για τα ελληνικά blogs.