Η ΜΑΧΗ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών δεν περιορίστηκε στο Ταε Κβον Ντο.Όπως ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε πολλά και διαφορετικά θέατρα επιχειρήσεω ν.

Στην Αρένα…

ΑΜΦΟΤΕΡΑ τα στρατόπεδα φρόντισαν για νυχτερινό πρόγραμμα ψυχαγωγίας των ΠΑΣΟΚων που προσήλθαν στη συνδιάσκεψη. Ήθελαν να τους εξασφαλίσουν μια καλή αθηναϊκή έξοδο την Παρασκευή και το Σαββατόβραδο. Πληθωρικότερη η πλευρά των προεδρικών. Δεξιώθηκαν τους δικούς τους στον Αντώνη Ρέμο, γεμίζοντας την «Αθηνών Αρένα». Στη σύντομη συμπαθητική ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιστράτευσε το χιούμορ του, λέγοντας κάποια στιγμή: «Και μην ξεχνάτε: είμαι και υποψήφιος!» 756 κουβέρ

ΤΟ πρόγραμμα ήταν, πάντως, διπλό. Διότι ο πολύ ενεργός υπέρ Γιώργου τομέας του συνδικαλιστικού- Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ και Σία – οργάνωσε παραλλήλως δείπνο στο «Σινέ Κεραμεικός». Σερβιρίστηκαν 756 κουβέρ, η μουσική ήταν από ντιτζέι και ο Παπανδρέου πήγε από τραπέζι σε τραπέζι, κουβεντιάζοντας με τους συνδαιτυμόνες.

Με 150 συνδικαλιστές

ΚΑΝΩ παρένθεση για να επισημάνω ότι η μάχη του συνδικαλιστικού είναι οξύτατη. Την παραμονή της Συνδιάσκεψης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέφαγε με εκατόν πενήντα συνδικαλιστές στο εστιατόριο «Κεντρικόν», στην οδό Κολοκοτρώνη. Γιατί εκατόν πενήντα; «Τριάντα για κάθε έναν από τους πέντε μεγαλοσυνδικαλιστές Παναγόπουλος,Παπασπύρος και λοιποί- με τους οποίους είχε φάει ο Γιώργος», μου λέει πρόσωπο κοντά στον Ευάγγελο.

Από θέση ντιτζέι

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το βράδυ, οιΒενιζελικοί ψυχαγώγησαν τους δικούς τους συνέδρους στο κλαμπ «Μinima» στο Μπουρνάζι. Η μουσική ήταν από ντιτζέι. Από τη θέση του ντιτζέι τούς μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. GΡS και GΡΟ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ο Ευάγγελος είχε τραπέζι με είκοσι επτά βουλευτές στην ταβέρνα «Παράδεισος», μεταξύ Πετρουπόλεως και Περιστερίου. Τον περίμεναν εκεί Κουκουλόπουλος,Λοβέρδος,Φλωρίδης,Βερελής,Τόνια Αντωνίου και αρκετοί άλλοι. Ωστόσο, ο Βενιζέλος αργούσε να φθάσει.

ΟΤΑΝ, ΤΕΛΙΚΑ, αριβάρισε στο μαγαζί, ο Ευάγγελος δικαιολογήθηκε ως εξής: «Ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο από Σκουφά και βάλαμε το GΡΟ, αλλά μας πήγε σε άλλο σημείο…». Οπότε πετιέται ο Βερελής: «Αν έβαζες το GΡS, θα είχες φθάσει νωρίτερα!» Επεξήγηση: η GΡΟ είναι εταιρεία δημοσκοπήσεων. Το GΡS είναι ηλεκτρονικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Από την τελευταία σειρά

ΤΗΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σειρά προτίμησε αυτήν τη φορά η Άντα Παπανδρέου . Όχι μόνο για λόγους πολιτικού τακτ. Αλλά γιατί φαντάζομαι πως από τις τελευταίες σειρές έχει κανείς καλύτερη εικόνα του πλήθους και των αντιδράσεών του.