Ντόπια αιγυπτιακά καυτερά πιάτα από όσπρια όπως το φούλι ή φαλάφελ, καθώς και το δικό τους αρνίσιο κεμπάπ σε σουβλάκι φλαμπέ, το χαμάμ από περιστέρι με κρεμμύδια, ντομάτες και ρύζι, είναι τα κλασικά πιάτα που θα απολαύσετε. Όμως στη μνήμη σας θα χαραχτούν οι θαλασσινές, μεσογειακές ποικιλίες και οι εκλεπτυσμένες γεύσεις των εστιατορίων του λιμανιού- και ακόμα περισσότερο της ψαραγοράς. Στα πρώτα, δύσκολα θα πιείτε αλκοόλ, στα δεύτερα, κάτι θα βρείτε. Θα χορτάσετε με μεγάλα καλαμάρια, γαρίδες και ψάρια ψητά ή τηγανητά στο ελαιόλαδο όπως ο κέφαλος κ.ά.

Το μουχαλαμπίγια (σαν ελαφρύ ρυζόγαλο με ροδόνερο ή πορτοκαλόνερο) και ο μπακλαβάς είναι τα πιο διαδεδομένα γλυκίσματα που ακόμη κι αν δεν είστε φίλος των γλυκών, αξίζει να τα δοκιμάσετε μιας και δεν είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα της ζάχαρης όσο των φρέσκων φιστικιών και αμύγδαλων!

● «Fishmarket» (τηλ. + 480 5119, στην παραλία, δίπλα στο Κashafa club). Ψαροταβέρνα με θέα όλο το λιμάνι, καλοφαγάδες πελάτες και το σπανιότερο: με αιγυπτιακά κρασιά.

● «Αbu Αshraf» (τηλ. + 481 6597, 28 Sharia Safar Ρasha, Βahari). Ειδικοί στο ψάρι, που μαγειρεύεται με μπαχάρια και χορταρικά μπροστά σας.

● «Quadoura» (τηλ. +480 0405, Sharia Βairam atΤonsi). Αυθεντική ψαροφαγία στα τραπεζάκια ενός στενού δρομίσκου. Κέφαλος, λαυράκι γεμιστό με σκόρδο, γαρίδες, καβούρια, σουπιές και άλλοι μεζέδες αλλά χωρίς στάλα απόσταγμα…