O φρέσκος Καλλιτεχνικός Οργανισμός «CoΥoΤ» (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης- Γιώργος Λυκιαρδόπουλος) κάνει το ντεμπούτο του στη σκηνή «Νέα Χώρα» του θεάτρου «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210-8673.945), στις 21.15, με το πιο πρόσφατο και άπαιχτο στην Ελλάδα, «προκλητικό» όπως χαρακτηρίζεται, έργο του Πάτρικ Μάρμπερ «Ο Δον Ζουάν στο Σόχο», βασισμένο στον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου, με σκηνικά Γιώργου Γαβαλά, επιμέλεια κοστουμιών Μαρίας-Χριστίνας Πολυμενάκου, διάθεση ρούχων Λάκη Γαβαλά, LΑΚ, μουσική Μίνου Μάτσα, φωτισμούς Νίκου Βλασόπουλου και βοηθό σκηνοθέτη την Κατερίνα Μπερδέκα. Τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν οι: Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Εβίτα Ζημάλη, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δήμητρα Σιγάλα, Δημήτρης Λιόλιος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Ψωμάς και ο Χρήστος Πάρλας. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή προπαραστάσεις με εισιτήριο 15 ευρώ (στις κανονικές 17 έως 24 ευρώ) και συζήτηση με τους συντελεστές μετά την παράσταση * Το δυνατό «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη επανέρ-χεται στη σκηνή. Αυτήν τη φορά στο θέατρο «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14, τηλ. 210-5234.382) σε σκηνοθεσία και με μουσική επιμέλεια Άννας Βαγενά που κρατάει και τον ρόλο της Μάνας. Η σκηνογραφία είναι του Γιάννη Βάμβουρα, σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Στους άλλους ρόλους: Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Στέφανος Κοσμίδης, Ανθή Κοκκίνου. Στις 21.00.

Εισιτήρια: 25 έως 15 ευρώ.

* Το έργο για παιδιά των Ξένιας Καλογερο-πούλου- Θωμά Μοσχόπουλου «Οικογένεια Νώε» ανεβάζει σήμερα ο Γιάννης Αναστασάκης για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

ΙΝFΟ

Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Πάτρικ Μάρμπερ «Ο Δον Ζουάν στο Σόχο» που βασίζεται στον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου παρουσιάζει στις 21.15 ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «CoΥoΤ» στη Σκηνή «Νέα Χώρα» του θεάτρου «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ 210-8673.945)