Παπανδρεϊκά μπερδέματα

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο προκάλεσε η ανακοίνωση των VΙΡ βουλευτικών υποψηφιοτήτων από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο μεν Πάνος Μπεγλίτης εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος, καθώς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς από τον Παπανδρέου μία ημέρα νωρίτερα. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Πάνος έβγαλε γέλιο, λέγοντας πως «ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές τώρα, αλλά ως υποψήφιος στην Κορινθία θα ήθελε να καθυστερήσουν οι εκλογές και να γίνουν τον προσεχή Μάρτιο». Ο Μπεγλίτης ξεκίνησε, πάντως, κάπως ανορθόδοξα την προεκλογική εκστρατεία του. Κι αυτό γιατί σήμερα βρίσκεται στο Ντιαρμπακίρ για να παραστεί στη δίκη του Κούρδου δημάρχου της πόλης Οζμάν Μπαϊντεμίρ.

ΠΟΛΥ ΠΙΟ μπερδεμένα είναι τα πράγματα στη Λέσβο. Εκεί τα κουτσομπολιά επιμένουν ότι ο Νίκος Σηφουνάκης γκρίνιαζε για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χαλκιώτη, αφού η θέση του ως προέδρου του Ιδρύματος Παπανδρέου νόθευε κάπως τον αθέμιτο κοινοβουλευτικό ανταγωνισμό. Με την ανάθεση της προεδρίας του Ιδρύματος στον Κώστα Λαλιώτη, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο θα ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις, τουλάχιστον από θεσμική άποψη. Γιατί, βεβαίως, η πολιτική προϊστορία του Σηφουνάκη στο νησί τού δίνει υπεροπλία. Η ατμόσφαιρα όμως είναι στενάχωρη και «αδελφοκτόνος». Κόντρες

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ οι πιο σκληρές αναμετρήσεις στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Στη Β΄ Αθηνών, όπου Άρης Σπηλιωτόπουλος και Κυριάκος Μητσοτάκης κυνηγούν την πρωτιά. Ακόμη όμως κι αν κερδίσει η Ν.Δ., είναι αμφίβολο αν το καλό αποτέλεσμα θα βάλει είτε τον έναν είτε τον άλλο στη μετεκλογική κυβέρνηση Καραμανλή. Πολύ σκληρότερα είναι τα πράγματα στο Υπόλοιπο Αττικής. Εκεί ο Θόδωρος Ρουσόπουλος παίζει το χαρτί του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά ο Πέτρος Δούκας είναι άρχων του Γενικού Λογιστηρίου. Αντιθέτως, Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος το παίζουν «κουλ» ως προς το ποιος θα είναι πρώτος στην Α΄ Αθηνών.