«Ήρθε η ώρα του Μάρτιν Σκορσέζε να κερδίσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας», λέει ο αγαπημένος του ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κ άπριο αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Σκορσέζε για την ταινία «Ο πληροφοριοδότης». «Το θεωρώ γελοίο που δεν το έχει κερδίσει μέχρι σήμερα».

Βλέποντας τις ταινίες που έχει κάνει ο Σκορσέζε στην 40χρονη καριέρα του, όπως «Ο ταξιτζής», «Κακόφημοι δρόμοι» και «Οργισμένο είδωλο», δεν είναι λίγοι αυτοί που συμφωνούν μαζί του. Ο 32χρονος ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στις τρεις τελευταίες ταινίες του Σκορσέζε, «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Τhe aviator: Ο ιπτάμενος Κροίσος» και «Ο πληροφοριοδότης». «Θα ήταν υπέροχο να τον ανταμείψουν γι΄ αυτό το φιλμ. Αξίζει στην ταινία το Όσκαρ και σίγουρα αξίζει στον Σκορσέζε.

Του το χρωστούν εδώ και χρόνια και μου φαίνεται σαν κακόγουστη φάρσα που δεν το έχει πάρει ακόμα». Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης δεν περιμένει να κερδίσει.

«Έμαθα πριν από πολύ καιρό με τους «Κακόφημους δρόμους» και τον «Ταξιτζή» ότι δεν μπορείς να κάνεις μία ταινία για να πάρεις το χρυσό αγαλματάκι. Όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν θα τα καταφέρεις».