ΤΗΝ ΠΙΤΑ του υπουργείου του έκοψε χθες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.Μετά έπιασε κατ΄ ιδίαν κουβεντούλα με τους δημοσιογράφους,από την οποία σταχυολογώ τα εξής.

Φιλόδοξοι στόχοι

ΚΑΤ΄ ΑΡΧΑΣ ο Μανόλο έχει χάσει κιλά. Είναι κάτι για το οποίο δέχεται ασμένως φιλοφρονήσεις. Για μια φορά, οι αριθμοί είναι υπέρ του. Από ενενήντα έξι κιλά που ήταν έχει κατέβει στα ενενήντα ένα. Όπως πάντα, ο Κεφαλογιάννης θέτει φιλόδοξους- και πιθανώς ανέφικτους- στόχους. Μελλοντικά, βλέπει τον εαυτό του στα ογδόντα δύο κιλά.

Η πίεση της συζύγου

ΕΞΟΣΩΝ αντιλαμβάνομαι ο Μανόλο, πέραν των προσωπικών, έχει και πολιτικούς στόχους. Πάλι εκφράζεται με τη βοήθεια αριθμών. «Πετυχημένος είναι ο υπουργός που μένει μόνο τέσσερα χρόνια στο πόστο του», είπε. Άρα ο Κεφαλογιάννης βαρέθηκε το λιμάνι και θα ήθελε κάποιο άλλο χαρτοφυλάκιο στον επόμενο ανασχηματισμό. Θα είναι μια ευκαιρία να ράψει καινούργια κοστούμια, αφού, έχοντας χάσει πέντε κιλά, έχει μάλλον «σουρώσει». Ποια είναι τα μυστικά της δίαιτας; Λοιπόν, είναι τρία τον αριθμό. «Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, η αναταραχή στα λιμάνια και η πίεση της συζύγου».

Μαζί από το νηπιαγωγείο

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ μπορεί να βράζει, αλλά ο Κεφαλογιάννης είναι πανευτυχής που λειτουργεί ένας όροφος του νέου κτιρίου του υπουργείου του. Εκεί έχει μεταφέρει, άλλωστε, και το γραφείο του. Όσο για τις σχέσεις του με τους άλλους υπουργούς, δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι έχει πάει στο ίδιο νηπιαγωγείο με τον Γιώργο Βουλγαράκη. Ως γνωστόν, υπάρχουν συμμαθητές που δεν χάνουν ποτέ την παιδικότητά τους και διατηρούν τη φιλία τους. Σε αυτό οφείλεται η απόφαση του Κεφαλογιάννη να μετακομίσει το ΝΑΤ ώστε να αναπτύξει πλήρως τα εκθέματά του το Ναυτικό Μουσείο που συστεγάζεται μαζί του.

Ο βασικός μέτοχος

ΟΣΟ ΓΙΑ τον Γιώργο Αλογοσκούφη που μπήκε δυνατά στο θέμα των λιμανιών, ο Μανόλο είναι ζεν. Τον χαρακτήρισε «βασικό μέτοχο», λέγοντας «εγώ κάνω την πολιτική κι αυτός κανονίζει τα λεφτά». Το όραμα του Κεφαλογιάννη είναι να επιβληθεί ο «λαϊκός καπιταλισμός» στα λιμάνια. ΤΕΛΟΣ, ο Μανόλο ανακοίνωσε ότι την άλλη εβδομάδασυγκεκριμένα την Τετάρτηθα πάει στο Εδιμβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Μπιλ Γκέιτς της Μicrosoft. Μνημόνευσε μάλιστα τον πατέρα του που έλεγε: «Με καλύτερό σου κάθησε και νηστικός κοιμήσου…».