Μουσικός, στιχουργός, τραγουδιστής, παραγωγός και τελευταία συνδημιουργός της σειράς «Άξιος Λόγος» (μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα)- μια σειρά που βασίζεται στο έργο στιχουργών και η οποία άρχισε ήδη με τα νέα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι ένας άνθρωπος που δεν κάθεται ήσυχα. Σε κανέναν τομέα. Η πιο πειστική απόδειξη (για του λόγου μας το αληθές) είναι η τελευταία του δουλειά «Εδώ μένω», τραγούδια που συμπυκνώνουν μια πορεία χρόνων και περιλαμβάνουν όλες τις βασικές του αναζητήσεις και περιπλανήσεις στον χώρο της μουσικής. Ένα κράμα από ροκ και έντεχνο και έθνικ, με πολλά στοιχεία από τη δική μας παραδοσιακή μουσική, αλλά και κομμάτια που δείχνουν την ενασχόλησή του με την οργανική μουσική. Έπειτα από 15 προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε δουλειές συναδέλφων του, το «Εδώ Μένω» (το οποίο επαναφέρει στο τραγούδι τον Χάρη Κατσιμίχα και δίπλα του, τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μαρία Σπυροπούλου και Αλκίνοο Ιωαννίδη) είναι η τελευταία κατάθεση ενός ανήσυχου μουσικού που δεν βολεύεται εύκολα.

Ένας καλός δίσκος σήμερα, τι πιθανότητες έχει να φτάσει στο κοινό; Με δεδομένη την πρακτική των «πλέι λιστ» στα ραδιόφωνα.

Ένα σκυλοτράγουδο βρίσκει το κοινό του σε χρόνο dt. Ενώ ένα τραγούδι που ξεφεύγει από τις ραδιοφωνικές νόρμες, δύσκολα… Βέβαια, αν έχεις κάνει ένα πραγματικά καλό δίσκο, μπορεί να δυσκολευτεί μεν, αλλά έστω και καθυστερημένα θα φτάσει στο κοινό. Δυστυχώς, μας λείπει ένας ραδιοφωνικός σταθμός που να στηρίζει το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι- με κριτήρια ποιοτικά- και το οποίο να παίζει μόνο νέες κυκλοφορίες, ώστε να φτιάχνει τουλάχιστον 50 επιτυχίες τον χρόνο. Γιατί καλά τραγούδια γράφονται, αλλά τα σκοτώνουν πριν καλά καλά γεννηθούν.

Κι όμως,τελευταία έχουν βγει ενδιαφέροντες δίσκοι… Και πέρυσι βγήκαν. Αλλά τι ακούστηκε; Τo «Κόκκινο Φανάρι» του Σέμση το άκουσες να το παίζουν; Ή το «Σαν Αεράκι» του Μανώλη Πάππου; Το «Μagenta» τούς φάνηκε αντιραδιοφωνικό, ο «Σεβντάς» της Πίτσας Παπαδοπούλου τούς έφερε αμηχανία, ο Ανδρέου με τον Γκόνη έγραψαν μια τραγουδάρα («Ό,τι με πληγώνει») που το είπε εξαιρετικά ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Κι όμως, αντί να κάνουν σουξεδάρες αυτά, έπαιζαν την ξενερωσιά «Για ένα σεντόνι».

Τασχέδιά σας για το «Άξιος Λόγος»; Η ολοκλήρωση της σειράς. Σε μια εποχή που το φορμάτ των CD πνέει τα λοίσθια, εμείς δίνουμε μια μάχη. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να συνυπάρξουν άνθρωποι του τραγουδιού σε ένα δημιουργικό «εμείς» και να κυκλοφορήσουν καινούργια τραγούδια με βάση τους στίχους των πιο άξιων στιχουργών.