ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Ιθάκη» με θέα θάλασσα. Εκεί έκανε τραπέζι για τα γενέθλιά του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Είναι το ίδιο ζώδιο

ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ με ένα κεράκι έφθασε και στο κεντρικό τραπέζι στην οικία του Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή και δεχόταν, όπως κάθε χρόνο, φίλους. Αποδέκτης της τούρτας ο Κώστας Λαλιώτης . Άρα, ο Μακαριώτατος και το «θείον βρέφος» του ΠΑΣΟΚ έχουν αμφότεροι γενέθλια του Αγίου Αντωνίου και είναι το ίδιο ζώδιο.

Στο σπίτι του Λιβάνη

ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ τού τραγούδησαν, πάντως, κάτι σε «χάπι μπέρθντεϊ». Η τούρτα ήταν σοκολάτα με έναθαλασσί- κεράκι. Τώρα- για να μη μπλέξω περισσότερο- δεν θα σας πω ποιος είπε σε ποιον: «Ξέρεις, είμαι ένα χρόνο μικρότερός σου…».

Θα σας πως όμως ότι από την οικία Λιβάνη πέρασαν όσοι περνούν κάθε χρόνο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, οι Νίκος Αθανασάκης και Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μαργαρίτα Παπανδρέου , ο Χάρης Παμπούκης αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο συνδέει φιλία δεκαετιών με τον οικοδεσπότη.

Έφαγαν μεζέδες

ΑΝΗΜΕΡΑ του Αγίου Αντωνίου είχαμε κι άλλο πολύ ενδιαφέρον τραπέζι. Έγινε στην ταβέρνα «Του Αποστόλη το κουτούκι», το οποίο βρίσκεται στα όρια μεταξύ Πειραιά και Κερατσινίου, κοντά στο νεκροταφείο. Οικοδεσπότης ο Αντώνης Καμινάρης, αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Προσκεκλημένοι οι Δημήτρης Αβραμόπουλος,Λευτέρης Ζαγορίτης,Κώστας Σταϊκούρας, Μενέλαος Δασκαλάκης και Διονύσης Ζακυνθινός. Το μαγαζί σερβίρει μεζέδες, με συνοδεία μουσικής από μπουζούκι και ούτι.

Η σκληρή τετράδα

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ γνώστες επισημαίνω ότι η τετράδα Ζαγορίτη, Σταϊκούρα, Δασκαλάκη, Ζακυνθινού ανήκει στον σκληρό και αμετανόητα καραμανλικό πυρήνα της Ν.Δ. Γι΄ αυτό και χαρακτηρίζω ενδιαφέρουσα τη συγκατοίκησή τους στο τραπέζι με τον υπουργό Υγείας.