Ίσως έπρεπε να έχω τις υποψίες μου για ένα μαγαζί με την επωνυμία «Ο Καθηγητής», που έχει αλλάξει δυο-τρεις φορές ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια. Πάντα όμως αισιόδοξη, ξεκίνησα για μια καινούργια τρατορία στα βόρεια προάστια, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπιτάκι στο Μαρούσι. Το ντεκόρ είναι απλό και σπιτικό, χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση ούτε έντονα ιταλικά στοιχεία.

Ο προφεσόρε προσπαθεί, δεν μπορώ να πω. Το μενού διαβάζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου όπως στα μισά ιταλικά της Αθήνας: καρπάτσιο ρόκα-παρμεζάνας, σαλάτα τομάτα- σχάρας- με μοτσαρέλα και βασιλικό, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, ριζότο με πορτσίνι και τρούφα, ζυμαρικά με γκοργκομζόλα, κρέμα γάλακτος και καρύδια, τιραμισού και πάει λέγοντας.

Ίσως εγώ τα έχω βαρεθεί, αλλά όλα αυτά μου φαίνονται πια κορεσμένα. Τουλάχιστον, θα περίμενε κανείς αυτά τα κλασικά πιάτα να έχουν μια εξίσου κλασική και εγγυημένη εκτέλεση, αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η σαλάτα που παραγγείλαμε, με σπανάκι, αγκινάρες, ντοματίνια, καπνιστό σολομό και βινεγκρέτ Limoncello, ήταν νόστιμη, με λίγο περισσότερο ντρέσινγκ από όσο μου αρέσει, αλλά φρέσκια και αξιοπρεπής. Τα δύο πρώτα πιάτα που πήραμε όμως ήταν πολύ αλμυρά και δεν τα ευχαριστηθήκαμε. Το ένα, σπαγκέτι με γαρίδες , πορτσίνι, ντομάτα και σάλτσα σπουμάντε (αφρώδες κρασί) ήταν λύσσα και χανόταν εντελώς η γεύση του κρασιού. Το δεύτερο, γκαργκανέλια (είδος ζυμαρικού) με ιταλικό λουκάνικο και μαύρη τρούφα, ήταν εξίσου αλμυρό, με αποτέλεσμα η τρούφα να πηγαίνει τελείως χαμένη. Κρίμα. Δεν μπορούσαμε να τα φάμε.

Οι επιλογές για κύριο πιάτο είναι απλές, με βάση τις μπριζόλες, μεταξύ των οποίων και μια ταλιάτα, αλλά και ψάρι (λαβράκι) και κοτόπουλο. Πήραμε τα σκαλοπίνια με σάλτσα μανιταριού και κρέμα τρούφας. Συμβατικό και αξιοπρεπές πιάτο, χωρίς να αφήσει τίποτε το ιδιαίτερο.

Τ ο καλύτερο απ΄ όλα ήταν το πλούσιο, απλό και νόστιμο σεμιφρέντο σοκολάτας- γλυκό σε στρώσεις από σοκολάτα και κρέμα, με σος σοκολάτας, κομψή εμφάνιση και ωραία, προσιτή γεύση.

Το Dal Ρrofessore, βεβαίως, δεν έχει κανένα ντοκτορά στην υψηλή γαστρονομία. Είναι απλό μέρος, με προοπτικές ίσως να γίνει στέκι της γειτονιάς, σε ένα δρόμο με εύκολη πρόσβαση.

«Dal Ρrofessore»: Διονύσου 47 και Χατζηαντωνίου 22Μαρούσι. Τηλ. 21 0-61 49.000.

 ΙΝFΟ

Τιμές:

35-45 ευρώ το άτομο

Σέρβις:

ΟΚ

Ατμόσφαιρα:

Απλή και σπιτική

Κουζίνα:

Βαδίζει σε γνωστά ιταλικά χωράφια

Κάβα:

Αξιοπρεπής, με αισθητή ιταλική προσέγγιση και χύμα Ιταλίας