Γιουρούσια

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα και ορχιδέες έστειλε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης στην κυρία Ρόδη Κράτσα . Η ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ. αντικατέστησε στην αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου τον Αντώνη Τρακατέλλη. Η έκρηξη αβρότητας από πλευράς Λαμπρινίδη οφείλεται και στην ευφορία που αισθάνεται διότι στην ανακατανομή πόστων, η οποία γίνεται σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο στο μέσον της πενταετούς θητείας του Ευρωκοινοβουλίου, το ΠΑΣΟΚ διατήρησε τις δυνάμεις του (έναν πρόεδρο επιτροπής και τρεις αντιπροέδρους) παρά το γιουρούσι Βουλγάρων και Ρουμάνων.

Ταξίδια

ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΕΙ πάλι ο Γιάννος Παπαντωνίου . Στην Πόλη του Φωτός θα συναντήσει Ζοσπέν, Ντελόρ και τον Ντομινίκ Στρος-Καν. Η πολιτική τύχη του τελευταίου δικαιολογεί κάποια αισιοδοξία από μέρους Γιάννου. Εκεί που τον είχε κομμένο η Σεγκολέν Ρουαγιάλ και δεν του έβγαινε ούτε στο τηλέφωνο, τώρα του ανέθεσε τη σύνταξη του οικονομικού της προγράμματος. Τούτο δε για να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις προτάσεις για φορολογική μεταρρύθμιση που έκανε ο σύζυγος της κυρίας και γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ. Άρα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΕΙΡΗΣΘΩ εν παρόδω ότι ο Γιάννος θα ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, σε λογική απεγκλωβισμού των ΑΕΙ από τον κρατισμό.