Πολλοί αναγνώστες μας αναφέρονται σε πράξεις και παραλείψεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Ο κ. Διονύσιος Παπαλεονάρδος, από τη Βουλιαγμένη, αναφέρεται στην έλλειψη αστυνομικών στα τμήματα και τους δρόμους την ώρα που διατίθενται πολλοί για να φυλάνε «επωνύμους»:

«Τελευταία έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της τραγικής κατάστασης που επικρατεί με την εγκληματικότητα. Ούτε σπίτι μας δεν μπορούμε να είμαστε πλέον ήσυχοι. Έχουμε να δούμε αστυνομική περιπολία κάτι μήνες, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη αστυνομικών.

Αντί λοιπόν η Πολιτεία, μέσω του υπουργού κ. Πολύδωρα, να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προσλάβει έναν σχετικά μεγάλο αριθμό αστυνομικών, έχει εγκρίνει την απόσπαση μεγάλου αριθμού εξ αυτών σε ιδιώτες “επωνύμους”, για να τους… προφυλάξουν.

Μα κύριε Πολύδωρα, οι “επώνυμοι” έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν ιδιώτες “αστυνομικούς” (security)! Δεν είναι δυνατόν, εμείς ως φορολογούμενοι πολίτες, να πληρώνουμε τη “μούρη” αυτών των “επωνύμων” και να κινδυνεύουμε καθημερινά, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης. Έχετε υποχρέωση να επαναφέρετε άμεσα τους αστυνομικούς στην υπηρεσία και να αφήσετε όλους αυτούς τους “κινδυνεύοντας μεγαλοεπωνύμους” να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αυτοπροστατευθούν».

Ο κ. Μιχάλης Δουδουσάκης, δικηγόρος από το Μαρούσι, γράφει για την απαγόρευση των διαδηλώσεων:

«Τι θέλει να μας πει η Επιτροπή Σοφών; Πως οι διαδηλωτές οι οποίοι αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θίγουν(!) το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας εκείνων που θέλουν να εργαστούν ή να μετακινηθούν; Άρα οι διαδηλώσεις θα πρέπει να απαγορευθούν και οι διαδηλωτές να διώκονται ποινικά(!). Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία, αν υλοποιηθεί, οδηγεί τη χώρα δεκάδες χρόνια πίσω, για μία πρόταση η οποία έρχεται να ανατρέψει δικαιώματα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και τα οποία κατακτήθηκαν ύστερα από μακρόχρονους αγώνες και για τα οποία χύθηκαν ποτάμια αίματος και υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρα, πως για τις ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα ευθύνονται οι διαδηλώσεις(!). Δεν μας είπε όμως γιατί οι ελλείψεις αυτές εξακολουθούν να υφίστανται και όταν δεν λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις».

Ο κ. Διονύσης Σταμάτης, από τον Βόλο, γράφει για τις απόψεις του κ. Β. Πολύδωρα σχετικά με τον συνδικαλισμό των αστυνομικών:

«Η σημερινή κυβέρνηση μέσω του υπουργού της κ. Πολύδωρα στέλνει φιρμάνια και εγκυκλίους ότι οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. “θέτουν σε αμφισβήτηση τη συνοχή του Σώματος…”. Ε, βέβαια! Αυτά τα ακούνητα και αμίλητα στρατιωτάκια, αυτοί οι σάκοι του μποξ δεν μπορεί να έχουν άποψη. Για τον κ. υπουργό, ο τέλειος αστυνομικός πρέπει με τυφλή υπακοή να εκτελεί τις όποιες αποφάσεις. Αλίμονο αν σκέπτεται κιόλας. Διότι ο σκεπτόμενος ίσως θελήσει να γίνει και ομοτράπεζος. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε σταδιακή παρακμή και απαξίωση, όπως λέει και η εγκύκλιος που εστάλη στα αστυνομικά όργανα. Άραγε, με ποιους αξιακούς κώδικες έπραξε έτσι ο κ. Πολύδωρας;».