Έχοντας απολαύσει το δάσος στην κορυφή του Μαυροβουνίου μπορείτε να ολοκληρώσετε την κυκλική διαδρομή και να καταλήξετε στη λίμνη της Σκήτης ή στο κοντινό χωριό της Ποταμιάς.

Επιστρέφετε λοιπόν στη διασταύρωση κοντά στον Προφήτη Ηλία και συνεχίζετε ευθεία, περνώντας από το εκκλησάκι που έχει δίπλα του ένα κτίσμα για τη φιλοξενία όσων ξεμένουν το βράδυ στο βουνό μαζί με αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αλεπούδες και λύκους. Για όλα αυτά το Μαυροβούνι είναι το αγαπημένο των κυνηγών.

Διανύοντας την ωραία δασική διαδρομή, βλέπετε ήδη στα αριστερά σας την Ποταμιά από ψηλά, ενώ σύντομα φθάνετε σε ξέφωτο με θέα στον Κίσσαβο και τα χωριά Ανατολή, Μεγαλόβρυσο και Μελίβοια. Σε 3,7 χλμ. από τον Προφήτη Ηλία ο χωματόδρομός σας διακλαδώνεται με άλλους δύο, αλλά εσείς συνεχίζετε με κατεύθυνση προς τα δεξιά και μπαίνετε σε πυκνό δάσος προετοιμασμένοι ψυχολογικά για τη λάσπη που θα βρείτε, αφού το μέρος είναι σκιερό. Σε 2 χλμ. στρίβετε αριστερά σε διακλάδωση και σε άλλο 1 χλμ. δεξιά σε δύσκολο κατηφορικό δρόμο που στο τελείωμά του γίνεται πραγματικά κακοτράχαλος. Επόμενη διακλάδωση υπάρχει σε 1 χλμ. και θα πάτε δεξιά, ενώ σε άλλα 4 χλμ. θα στρίψετε αριστερά. Ο δρόμος έχει πια φαρδύνει, οπότε με άνεση θα κάνετε δεξιά στα 200 μ. Η επόμενη διακλάδωση είναι σημαντική και απέχει ακόμα 200 μ. Πρέπει να αποφασίσετε: Δεξιά επιστρέφετε στη λίμνη της Σκήτης, ενώ αριστερά πηγαίνετε στην Ποταμιά, από χαλικοστρωμένο φαρδύ δρόμο. Αν επιλέξετε τον δεύτερο, σε περίπου 2 χλμ. θα βρεθείτε στο περιποιημένο και καταπράσινο χωριό, στην είσοδο του οποίου θα δείτε ωραίο χώρο αναψυχής με πλατάνια και τη βρύση του Καμπίλ Αγά, όπως τη λένε. Στην πλατεία του υπάρχουν ταβέρνες γνωστές για το σουβλάκι- καλαμάκι που φτιάχνουν.

Από την Ποταμιά θα βγείτε εύκολα στον κεντρικό ασφαλτόδρομο Λάρισας- Αγιάς για να επιστρέψετε στην Αγιά.