ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ των άλλων επιτευγμάτων του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει εκσυγχρονίσει και το πολιτικό στυλ που απεκαλείτο παλαιότερα «Μωραϊτισμός». Το λέω γιατί προχθές ο υπουργός Υγείας έγραψε μερικές ακόμη ένδοξες κοινοβουλευτικές σελίδες εμφανιζόμενος ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία. Κράδαινε λοιπόν στο χέρι τη σχετική τροπολογία, δεν την κατέθετε όμως. Ήθελε να αποφύγει τη δημοσιότητα που έχει πάντα η πρώτη μέρα συζήτησης ενός νομοθετήματος, πιθανώς όμως και να αποκρύψει μια λεπτομέρεια. Ότι το ισχύον καθεστώς δεν παρατείνεται για έξι μήνες, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί, αλλά για έναν χρόνο. Χρειάστηκε να αποχωρήσουν ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η Συλβάνα Ράπτη και οι λοιποί ΠΑΣΟΚοι για να κατατεθεί λίγο πριν από τις εννιά το βράδυ η τροπολογία.

OΥΠΟΥΡΓΟΣ Υγείας έδινε αρχικά παράταση στην τρέχουσα κατάσταση- που έχει ως αποτέλεσμα εργασία από 70 μέχρι 100 ώρες εργασίας για τους γιατρούς- επί ένα εξάμηνο. Χρήματα δεν του δίνουν, άλλωστε, για να αλλάξει τα πράγματα. Φαίνεται όμως πως σκέφτηκε ότι μπορεί να μην έχουν γίνει εκλογές σε έξι μήνες και έκανε την παράταση δωδεκάμηνη για να είναι σίγουρος. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Αβραμόπουλος ήταν εξ αυτών που φέρονται βαθιά πεπεισμένοι ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα αποφύγει τις πρόωρες κάλπες.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ