Οπαδοί σε ιντερνετική κερκίδα


http://www. opadoi.gr Στο γήπεδο μπορούν να συνυπάρξουν μόνο με δεκάδες ΜΑΤ ανάμεσά τους. Στο Ίντερνετ όμως, το πείραμα των Ελλήνων φανατικών οπαδών διαφορετικών ομάδων έδειξε πως τα καταφέρνουν μία χαρά. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι το συστατικό που κάνει δυνατή τη λειτουργία του φόρουμ όπου όλες οι απόψεις, όσο αντίθετες κι αν είναι, εκφράζονται ισότιμα δίπλα δίπλα. Είκοσι χιλιάδες επισκέπτες τον μήνα τα λένε μεταξύ τους κάνοντας «χαβαλέ» και υγιή καζούρα, και δεν αμελούν ένα πέρασμα από την «παράγκα», ένα παιχνίδι πρόβλεψης αποτελεσμάτων.

Ψεύτικη ομορφιά.


Αν δεν έχετε δει ήδη το βίντεο της Dove για την «κατασκευή» της ομορφιάς σπεύστε σε αυτή τη διεύθυνση. Μπροστά στα μάτια σας μεταμορφώνεται μία «συνηθισμένη» γυναίκα σε μοντέλο-καλλονή μίας διαφήμισης με τη βοήθεια μακιγιέρ, κομμωτή, στυλίστα, φωτογράφου και του υπολογιστή (http://www. campaignforrealbeauty . ca/bblank. asp? id=6895).

Ένα φόρουμ για τους φίλους της οικιακής οπτικοακουστικής διασκέδασης φιλοξενείται σε αυτή τη διεύθυνση. Περιλαμβάνει συζητήσεις, παρουσιάσεις, εξελίξεις, επιδείξεις για όλα τα νέα προϊόντα και τα θέματα που απασχολούν τους καταναλωτές. Οι συζητήσεις χωρίζονται σε 1 5 θεματικές κατηγορίες για την εικόνα, τον ήχο, τη μουσική και τις ταινίες (http://www. avclub. gr/forum).

Έρευνα για τη λογοκρισία


http://opennetinitiative. org Τη λογοκρισία που ασκούν στο περιεχόμενο του Ίντερνετ οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ερευνούν 50 οργανώσεις ελευθερίας του λόγου και ειδικοί του Διαδικτύου. Τα αρχικά ευρήματα της πρώτης στο είδος της παγκόσμιας έρευνας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Οpen Ιnitiative (Ανοιχτή πρωτοβουλία) δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για το ποια site απαγορεύονται πού και με ποιο τρόπο μπλοκάρεται η πρόσβαση των χρηστών σε αυτά. Σαουδική Αραβία, Τυνησία, Βιετνάμ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος , Συρία, Ιράν , Κιργιστάν , και Λευκορωσία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εχθρών του Ίντερνετ .