Στυλ σε συνθήκες ψύχους


Στην καρδιά του χειμώνα, η μόδα τυλίγεται με ζεστά και σπορ ρούχα
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και τα απαραίτητα θερμαντικά ρούχα επιβάλλουν περιορισμούς στο κομψό στυλ. Όμως η κυρίαρχη τάση δίνει έμφαση στον όγκο των ρούχων και στη μόδα των δρόμων, δηλαδή το σπορ καθημερινό ντύσιμο. Που σημαίνει ρούχα πλεκτά, μπουφάν με κουκούλες, μπότες, μαύρα κολάν και στρώσεις διαφορετικών ρούχων. Είναι ευκαιρία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων για έναν έλεγχο στην γκαρνταρόμπα, για να δείτε αν διαθέτει τα βασικά κομμάτια του χειμώνα, που τις κρύες ημέρες χαρίζουν ζέστη, άνεση και κομψότητα. Παλτό: Ένα παλτό σε ουδέτερο μπεζ χρώμα, μακρύ κάτω από το γόνατο είναι πασπαρτού με πολλά ρούχα. Το παλτό φοριέται με ίσιες φούστες και μπλούζες με γιακά γραβάτα, χυτά μάλλινα ζέρσεϊ φορέματα και παντελόνια σε ανδρική γραμμή. Το ανοιχτό χρώμα στο παλτό φωτίζει το πρόσωπο αυτές τις γκρίζες ημέρες του χρόνου και σπάει τις ολόμαυρες εμφανίσεις που συνηθίζονται τελευταία.

Κασμιρένια απαλότητα:

Άν τα χοντρά χειροποίητα πλεκτά πουλόβερ φοριούνται με μπουφάν και δεν μαζεύονται από τους δρόμους, η απαλότητα και η καλή επεξεργασία μιας κασμιρένιας ζακέτας μπορεί να συνδυαστεί με ένα τουίντ παντελόνι και να αντεπεξέλθει στους χώρους και το ωράριο εργασίας. Ιδιαίτερα οι αποχρώσεις σε κάμελ, ιβουάρ και ανοιχτό γκρι δίνουν τη δυνατότητα σε αξεσουάρ όπως οι ζώνες, τα μακριά κολιέ, τα μεταξωτά μαντίλια να ανεβάσουν την ένταση του χρώματος στην εμφάνισή σας. Και επειδή η σιλουέτα έχει γίνει πιο φίνα και λιγότερο επιθετική, το μήκος στις κασμιρένιες μπλούζες έχει μακρύνει για να καλύπτει την άλλοτε γυμνή μέση και τη γυμνασμένη κοιλιά. Για να μη θυμίζει όμως κάτι από το στυλ της γεροντοκόρης Μις Μαρπλ, ηρωίδας στα αστυνομικά της Άγκαθα Κρίστι, οι μπλούζες έχουν μια φουσκωτή τσαχπινιά ντιζάιν στα μανίκια που δίνουν νεανική κίνηση, όπως δείχνουν οι συλλογές Βlumarine της Άννα Μολινάρι, Μiu Μiu της Μιούτσια Πράντα και Cheap and Chic του Μοσκίνο.

Κάτι σε τουίντ: Ανδρικό, σπορ ύφασμα που κάνει αίσθηση φορεμένο πάνω σε γυναικείο σώμα. Το ύφασμα αυτό επειδή είναι σκληρό στην όψη μπορεί να γίνει απαλό, αν στη μάλλινη σύνθεσή του υπάρχει και λίγο κασμίρι. Είναι η φετινή συνεισφορά στο ανδρόγυνο στυλ που κυκλοφορεί σε παντελόνια και κοστούμια με τη σχεδιαστική υπογραφή του Φρανσίσκο Κόστα για τον οίκο Calvin Κlein. Ενώ με έμπνευση από δεκαετία του ΄80 είναι οι τουίντ παραλλαγές στις φούστες και τα στράπλες φορέματα της Μax Μara που συνδυάζονται με μαύρα κολάν.

Η επιστροφή του πλεκτού


Πλεκτές λύσεις: Αν δεν έχετε μάθει να πλέκετε και να κάνετε επίδειξη της χειροπλεκτικής σας ικανότητας με σχέδια κοτσίδες και πολύχρωμα ζακάρ, μην απογοητεύεστε. Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα στη σειρά D+G, η σειρά Μ Μissoni, η Στέλλα Μακάρτνεϊ, η Lacoste, ο σκωτσέζικος οίκος Ρringle, η Γ αλλίδα Sonia Rykiel φροντίζουν για τα χρώματα, τις ρίγες, τους ρόμβους και άλλα σχέδια. Γιατί φέτος οι πλεκτές μπλούζες επέστρεψαν στις συλλογές όλων των σχεδιαστών. Κυκλοφορούν με χοντρό γυριστό γιακά, για να σας προστατεύουν εκεί ψηλά στις χιονισμένες πλαγιές μετά το σκι. Κάνουν φιγούρα σε κοντά ίσια φορέματα με βαθύ ντεκολτέ «V» και συνδυάζονται με χοντρά μάλλινα καλσόν και μπότες, καθώς και με μεγάλα κασκόλ και πλεκτούς σκούφους. Τα πλεκτά ρούχα δίνουν φρεσκάδα στο ραμμένο, στημένο ντύσιμο του χειμώνα και είναι η κατάλληλη «στολή» για πρωινές και απογευματινές βόλτες στους δρόμους της πόλης. Μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν ακόμα και το εύκολο τζιν παντελόνι και να φορεθούν με κοντές μίνι φούστες ή φαρδιές βερμούδες.

Στη βιτρίνα


Μία γκρι πλεκτή ζακέτα με φερμουάρ είναι το δάνειο της αντρικής γκαρνταρόμπας, που χρησιμοποιεί η Μax Μara στη χειμερινή συλλογή της για να τη συνδυάσει με το γκρι σύνολο μπλούζαπαντελόνι σε ίσια γραμμή και πιο σκούρα απόχρωση. Το γκρι είναι το επόμενο βήμα για να ξεπεράσει κανείς την ευκολία του μαύρου χρώματος που καταντάει κουραστικά μονότονο και προβλέψιμο (Μax Μara, Ακαδημίας 14, 2 1 0-3602.1 42)

Τα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο είναι η αλλαγή φρουράς στα τακούνια στιλέτο. Φοριούνται με ίσια στενά παντελόνια, με μίνι φορέματα κοκτέιλ, με πλεκτά φορέματα και κολάν. Τα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο συνδυάζονται επίσης με γκέτες, σε περίπτωση που η νοσταλγία των ΄80΄s σάς έχει κυριεύσει και επιθυμείτε να ζεστάνετε τα πόδια σας όταν φοράτε το φόρεμά σας σε γραμμή φάκελο (Μποτάκι Giuseppe Ζanotti, 470 ευρώ, Κ αλογήρου 21 03356.000)

Η νεανική σειρά Μiu Μiu ανοίγει τον δρόμο στο παλτό σε χακί καφέ απόχρωση και σε ύφασμα από τσόχα.

Κ αμία επισημότητα στη γραμμή δεν θα το κρατήσει στην ντουλάπα. Αντίθετα, η μοντέρνα σοβαρότητα του ύφους του το κάνει ιδανικό ταίρι σε μια χαριτωμένη κοντή φούστα ή παντελόνι τριών τετάρτων, διατηρώντας την ισορροπία στην κομψότητα των αντιθέτων (Κοντό παλτό από τσόχα, 950 ευρώ περίπου, Sotris, Λεβίδου 1 1 , Κηφισιά, 2 1 0-6233.547)