Το παιχνίδι των «μεταγραφών» συνεχίζεται στο μεγάλο λιμάνι μεταξύ των παρατάξεων του σημερινού δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και του υποψηφίου και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη. Αυτή τη φορά, τα νερά ήρθε να ταράξει η χθεσινή απόφαση του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή και παίκτη του Ολυμπιακού Τάσου Μητρόπουλου να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο Μιχαλολιάκου.

Η συμμετοχή του Τάσου Μητρόπουλου είχε ανακοινωθεί μόλις την περασμένη Δευτέρα και η είδηση πυροδότησε νέο γύρο εξελίξεων στις εκλογικές διαδικασίες του Πειραιά, με τον νυν δήμαρχο να αφήνει υπόνοιες ακόμη και για πιέσεις προς τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή.

«Ο Τάσος Μητρόπουλος ήταν και παραμένει ένας ξεχωριστός αθλητής για το ποδόσφαιρο και την πόλη μας. Ζήτησε ο ίδιος επίμονα να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας και στο ψηφοδέλτιό μας» αναφέρει ανακοίνωση του συνδυασμού Μιχαλολιάκου και προστίθεται χαρακτηριστικά: «Ολοι γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

Οπως πάντως αναφερόταν, ο Τάσος Μητρόπουλος είχε από παλιά καλές σχέσεις με τον πατέρα του σημερινού προέδρου της ΠΑΕ, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Αλλωστε το 2010 όταν ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ομάδα επέλεξε γενικό αρχηγό τον κ. Μητρόπουλο, δηλαδή τον άνθρωπό του μέσα και έξω από τα γήπεδα και τα αποδυτήρια. Για τον λόγο αυτό είχε προκαλέσει έκπληξη στους Ερυθρολεύκους η ανακοίνωση για συμπόρευση του κ. Μητρόπουλου με τον νυν δήμαρχο και όχι με τον συνδυασμό Μώραλη.

Η επιλογή Μητρόπουλου δεν ήταν η μόνη που προκάλεσε αναταράξεις στο λιμάνι. Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Νίκου Γιούτσου στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του προέδρου της ομάδας στο πλαίσιο προχθεσινής εκδήλωσης του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού, όπου τιμήθηκε ο κ. Μαρινάκης για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ο παλαίμαχος άσος της ερυθρόλευκης ομάδας είχε εμφανιστεί να στηρίζει την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, ενώ είχε παρευρεθεί στην ανακοίνωσή της καθώς και σε συνάντηση του επίσης βετεράνου των γηπέδων Γιώργου Σιδέρη με τον νυν δήμαρχο. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού Μώραλη, κατά την προχθεσινή εκδήλωση ο Νίκος Γιούτσος δήλωσε ότι στηρίζει τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. «Για να αναδειχθεί ο Πειραιάς νικητής» όπως είπε.

Από το περιβάλλον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή επιχειρήθηκε να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του στην εκδήλωση με τον κ. Μιχαλολιάκο οφείλεται στη φιλία του με τον Γιώργο Σιδέρη, ενώ η προχθεσινή συμμετοχή του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Βετεράνων αποδίδεται στο γεγονός ότι είναι κουμπάρος με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στήριξη προς την υποψηφιότητα Μώραλη εξέφρασε ένας άλλος άσος του παρελθόντος, ο Παναγιώτης Κελεσίδης.

Την άποψη ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είναι κομματικός υποψήφιος επανέλαβε, πάντως, άλλη μία φορά χθες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας άνθρωπος που κατ’ εξοχήν έχει ανδρωθεί μέσα στο κόμμα, είναι επίσημος υποψήφιος της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Μώραλης (στο Mega). «Αν κάποιος δει το ψηφοδέλτιο και τον στενό κύκλο του κ. Μιχαλολιάκου αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πολύ έντονη κομματική χροιά» πρόσθεσε.

Επιχείρησε επίσης να αποσυνδέσει εκ νέου την ερυθρόλευκη ομάδα από τις δημοτικές εκλογές. «Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ως φορέας, ως σύλλογος, ως το μεγαλύτερο αθλητικό κίνημα έχει καμία σχέση με τον Δήμο Πειραιά» ανέφερε και διευκρίνισε ότι απλώς «είναι η πόλη που γέννησε τον Ολυμπιακό». Ωστόσο, έσπευσε να μιλήσει και για την «παρουσία σημαντικών ανθρώπων που έχουν δράση στον Ολυμπιακό» στο ψηφοδέλτιό του.