Κυνικοί, με μόνη αγωνία αν η σχέση τους εξακολουθούσε να είναι σταθερή μετά τον φόνο που διέπραξαν, εμφανίζονται οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη μέσα στο σπίτι του, στη Δάφνη, στις 13 Απριλίου.

Οι διάλογοι μεταξύ των βασικών κατηγορουμένων για το έγκλημα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκαλούν σοκ. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λένε σε μεταξύ τους τηλεφώνημα:

«Κατηγορούμενος: Μωρό μου, να σου κάνω μια ερώτηση; Ακου με λίγο, να σου κάνω μια ερώτηση; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κάνει φόνο, εσύ πώς το βλέπεις αυτό, πώς το νιώθεις; Μ’ αγαπάς ακόμα; ήθελα να σε ρωτήσω.

Κατηγορούμενη: Εννοείται πως σ’ αγαπάω.

Κατηγορούμενος: Εχω αυτή την απορία και ήθελα να σε ρωτήσω, έχω σκοτώσει άνθρωπο και μ’ αγαπάς;

Κατηγορούμενη: Εννοείται πως σ’ αγαπάω γιατί ξέρω ότι δεν έγινε επειδή το ήθελες, έγινε από ατύχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να σ’ αγαπάω, σε λατρεύω.

Κατηγορούμενος: Και σ’ αρέσω;…»

Ο διάλογος αυτός αποτυπώνει την προσωπικότητα των δραστών, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα 27χρονους συλληφθέντες απολογούνται αύριο στον ανακριτή για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Το σκηνικό του εγκλήματος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε στήσει το ζευγάρι των κατηγορουμένων. Κίνητρό τους δεν ήταν άλλο από τη ληστεία, καθώς γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του θύματός τους –ο πατέρας του διατηρεί δύο ενεχυροδανειστήρια.

Ωστόσο, η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη τους από μια μαύρη ζακέτα που είχε ξεχάσει στο σπίτι του 30χρονου η κοπέλα, την οποία είχε γνωρίσει μέσω του Διαδικτύου.

Η ίδια φαίνεται μάλιστα πως είχε λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο… Στην περίπτωσή της τον ρόλο αυτόν είχε μια φίλη της, η οποία αυτοβούλως προσήλθε στην Αστυνομία μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και περιέγραψε όσα της είχε εξομολογηθεί η 24χρονη κατηγορούμενη, όπως επίσης και ότι σχεδίαζε με τους συνεργούς της να διαφύγουν στη Γερμανία. Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα για την Αστυνομία: μπήκαν στον λογαριασμό του θύματος στο facebook και ταυτοποίησαν την 24χρονη.

Οι δράστες, όπως προκύπτει από διαλόγους της δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι είχαν σκοτώσει έναν άνθρωπο, εμφανίζονται να έχουν πλέον ηρεμήσει, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος να τους πιάσουν έχει πλέον περάσει.

«Τώρα που ήρθαμε στη Γερμανία, η αλήθεια είναι ότι είμαστε εντελώς free, έτσι; Κατ’ αρχήν είχαμε να κοιμηθούμε μία εβδομάδα, με όλα αυτά δεν κοιμόμασταν, ήμασταν σαν ζόμπι. Και ήρθαμε εδώ και με το που πέσαμε στο κρεβάτι, κράου και λειώσαμε στον ύπνο. Ησυχάσαμε ρε, ησυχάσαμε…», ακούγεται να λέει σε μια από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες η 24χρονη κοπέλα.

Είχε προηγηθεί ένας ακόμα διάλογος, στον οποίο ο κατηγορούμενος περιέγραφε την αγωνία του μέχρις ότου περάσουν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο ταξιδεύοντας προς Γερμανία, με στόχο να σβήσουν τα ίχνη τους.

«Μέχρι που περάσαμε τον έλεγχο, ξέρεις εκεί που περνάνε τα εισιτήρια και κάνει πράσινο ή κόκκινο, ρε παιδί μου, το φωτάκι, είχα πάθει εγκεφαλικό. Την ώρα που περάσαμε εγώ χόρευα, λα λα λα, πάμε στο Duty Shop τώρα να ψωνίσουμε», ακούγεται να λέει στη διάρκεια μιας άλλης τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Δεν άντεξαν, όμως, για πολύ καιρό στο εξωτερικό και το Μεγάλο Σάββατο επέστρεψαν. Συνελήφθησαν μόλις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στην κατοχή του ζεύγους των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά περίπου 4.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του θύματος.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δράστες

Η παρατηρητικότητα της αδελφής του θύματος που είδε στο σπίτι τους μια ξένη μαύρη ζακέτα και η αυθόρμητη κατάθεση μιας φίλης τής βασικής κατηγορουμένης ήταν τα πρώτα κομμάτια του παζλ στα χέρια τους των αστυνομικών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 30χρονου Γιώργου Κιτσιλίδη.