«ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ στην Πελοπόννησο δεν μπορούσανε να σβήσουνε τις φωτιές, γιατί ήτανε ντάγκλα, είχαν καεί χιλιάδες στρέμματα φυτείες και πέφτανε κάτω…». Η πρωτοφανής δήλωση ανήκει στον Γρηγόρη Ψαριανό, νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών και αποτελεί την προσωπική του εξήγηση για την δυστοκία που παρατηρήθηκε στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου.

Διατυπώθηκε χθες βράδυ στην διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μega, προκαλώντας σχετική αμηχανία στην Κουμουνδούρου, η οποία ωστόσο απέφυγε οποιονδήποτε σχολιασμό.

«Μ΄ αρέσει πιο πολύ της Καλαμάτας»

Ο μέχρι πρότινος ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Ψαριανός, που σήμερα ορκίζεται χωρίς κοστούμι και γραβάτα στη Βουλή, μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» για θέματα όπως τα ναρκωτικά, οι ομοφυλόφιλοι και άλλα. Στηριζόμενος στην προσωπική του εμπειρία«δεν καπνίζω πια, γιατί το βαρέθηκα»- υποστήριξε ότι η φούντα, το χασίς, δεν είναι σοβαρό ναρκωτικό, αλλά προκαλεί ψυχολογικό εθισμό. «Ωραία είναι όλα, αλλά εμένα μ΄ αρέσει πιο πολύ της Καλαμάτας, της Ξάνθης είναι πολύ καλό, του Αγρινίου, της Ηλείας» ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια όταν ρωτήθηκε για τα ναρκωτικά διατυπώνοντας την άποψή του και για τις πιο σκληρές ουσίες: «Η κόκα είναι καταστροφή, αλλά έχει πολύ γέλιο. Ξέρεις, είσαι σπίντα πολύ κι άμα θέλεις να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου και να προλάβεις να κάνεις πράγματα… αλλά μετά από μερικά χρόνια θα είσαι γκάου».

Ο κ. Ψαριανός διατύπωσε ανοιχτά τις απόψεις του και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια: «Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».

Για τα Σκόπια

Η συνέντευξη επεκτάθηκε και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ για το επίκαιρο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολίασε: «Τα “Σκόπια Σκόπια Μισκό” είναι Ραφαέλα Καρά. Αυτό είναι τραγούδι. Κοίτα, το Μακεδονία των Σκοπίων δεν θα με ενοχλούσε.

Το Νέα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Νόβα Ματσεντόνια όπως ήταν και η εφημερίδα. Εντάξει, η Μακεδονία είναι ελληνική. Αλλά είναι και σκοπιανή, είναι και βουλγαρική Μακεδονία. Είναι 25- 25 και 50, δεν είναι μόνο ελληνική». Όσο για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού και τους κομμένους της Νέας Δημοκρατίας από τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Ψαριανός είπε: «Η Μαριονέττα; Μαριέττα… Χααα. Η Μαριέττα έπαθε κάζο, μεγάλο! Εεε; Για το βιβλίο της την κάνανε; Μάλλον! Απ΄ τα δεξιά. Η Μαριέττα ήτανε καλή σε μερικά πράγματα. Μάλλον γι΄ αυτό τη φάγανε… αυτοί οι δεξιοί. Εεεε… κι ο Πολύδωρας! Είναι Χολαργιώτης φίλος μου, κι αυτός είναι καλός! Είναι… απαγγέλλουμε μαζί Αισχύλο και τέτοια…».