Ολημερίς θα… τρέχουνε το Γιοφύρι της Αρτας το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Απριλίου μικροί και μεγάλοι δρομείς. Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τον Σύλλογο Δρομέων Αρτας προγραμματίζουν για τότε τον 7ο Ημιμαραθώνιο της πόλης που θα πλαισιώνεται και από μικρότερους αγώνες: σκυταλοδρομία 2 × 10.550 μέτρα, αγώνα Δρόμου 5 χλμ., περιπατητικό δρόμο καθώς και αγώνες 300, 600 και 800 μ. για μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων.

Η περιπατητική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου με εκκίνηση την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (κεντρική πλατεία Αρτας). Ολες οι υπόλοιπες εκκινήσεις των αγώνων της Kυριακής θα δοθούν από την Πύλη του Μεσαιωνικού Κάστρου Αρτας, ενώ όλοι οι τερματισμοί θα γίνουν στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης και φυσικά από το ξακουστό Γιοφύρι της Αρτας, ενώ οι «πεντάρηδες» θα περνούν πάνω από τη σύγχρονη γεφύρα, έχοντας την παλιά στα δεξιά τους.

n Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στο site της διοργάνωσης.

https://artarunningfestival.gr/