Οι μικρές σταγόνες βροχής «κολλάνε» στα τζάμια του αυτοκινήτου. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, αυτό το γκρίζο, μελαγχολικό μεσημέρι, φαντάζει πιο γοητευτική από ποτέ. Ετσι δεν γίνεται πάντα; Οι βροχερές ημέρες χαρίζουν στην παραλιακή λεωφόρο ένα διαφορετικό touch. Μάλλον κινηματογραφικό. Η ήρεμη, σχεδόν άδεια, τις καθημερινές παραλιακή. Λιγοστά αυτοκίνητα, οι κάτοικοι (κυρίως γυναίκες) να κάνουν βόλτες με τον σκύλο τους, λίγοι πελάτες στα καταστήματα με τρόφιμα, παπούτσια, ρούχα. Οι εικόνες είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές του καλοκαιριού όταν στην περιοχή από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τη Βάρκιζα δεν πέφτει καρφίτσα. Ανηφορίζουμε αργά στον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Τα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, café, πριν φθάσεις στο «Four Seasons» έχουν αρκετούς ξένους αντίθετα από το Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα που φιλοξενούν μόνο Ελληνες. Φθάνουμε στο «Four Seasons». Η μεγάλη πύλη ανοίγει. Προχωράμε στα κτίρια τα οποία έχουν ανακαινιστεί με εντυπωσιακό τρόπο. Η πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα είναι γεμάτη με υψηλής στάθμης τουρισμό ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Το διεθνές «Beef Bar» έχει κλείσει όλα του τα τραπέζια για το βράδυ, ενώ επικρατεί χαμός και για το brunch της Κυριακής. Πληροφορούμαι ότι δίνονται μάχες για ένα τραπέζι την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν μου κάνει εντύπωση. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ειδυλλιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας με tailor made festive cocktails, με Rossini tartare, rib eye truffle roll, scallop signature wellington κ.ά.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ