Να παγιωθεί η αίσθηση ενός κλίματος διαλόγου ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επικρατήσει έστω μία επίφαση ηρεμίας είναι το στοίχημα των επόμενων ημερών μετά τον 61ο – νέο πρώτο – γύρο των διερευνητικών επαφών. Στόχος να μην υπάρξει εκτροχιασμός. Κάτι που φαίνεται και στις δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων, έστω και αν οι εμπρηστικές δηλώσεις δεν έχουν εκλείψει πλήρως. Οι επαφές θα συνεχιστούν με τον 62ο γύρο των διερευνητικών στην Αθήνα που διπλωματικές πηγές τοποθετούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Αγνωστο αν θα καταστεί δυνατή και μία τρίτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, ή αμέσως μετά, με διπλωματικές πηγές να επιμένουν στο ένα βήμα κάθε φορά. Υπενθυμίζουν δε ότι οι διερευνητικές υπήρξαν μέχρι και σήμερα οι πλέον περιφρουρημένες επαφές Ελλάδας – Τουρκίας με τα στόματα να παραμένουν σφραγισμένα.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ
- NBA: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και τα «ζευγάρια» των Play-in και Play-offs, ξεχωρίζει η «Τιτανομαχία» Λεμπρόν Τζέιμς – Κέβιν Ντουράντ
- Β. Κορέα: Δοκιμές με πυραύλους οπλισμένους με κεφαλές βομβών διασποράς – «Mπορούν να κάνουν στάχτη έκταση 17 στρεμμάτων»
- Απόλυτη λατρεία στον Νεϊμάρ: Παιδί γονάτισε και φίλησε τα πόδια του πριν το ματς (vid)






