Στις 16 σελίδες του πορίσματος, το δυστύχημα αναλύεται από στιγμή σε στιγμή και καταλήγει στη διαπίστωση ότι κύρια αιτία υπήρξε η αντίθετη σύνδεση των πηδαλίων κλίσεως του αεροπλάνου, την οποία αποδίδει σε σφάλμα του προσωπικού συντηρήσεως. Τούτο, όμως ισχύει εφ΄όσον αποκλεισθή το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς, το οποίο σε πρόσφατη δήλωσή του στις εφημερίδες υποψιάζεται ο κ. Αρ. Ωνάσης. Στο μεταξύ, ο συνήγορος του κ. Ωνάση, Σταύρος Κανελλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπως «Γιατί, εφ΄όσον ο κ. Ωνάσης είχε υπόνοιες, δεν υπέβαλε μήνυση κατ΄αγνώστων», «Γιατί δεν παρέστη σαν πολιτικώς ενάγων;» κλπ, περιορίστηκε να δηλώση ότι: «Ο κ. Ωνάσης πιστεύει ότι τέτοιο λάθος ήταν αδύνατον να κάνουν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής και ήταν αδύνατο να ξεφύγη από τον έλεγχο».
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ
ΑΝΑΤ. ΕΥΡΩΠΗ – ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΩΤΑΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ
«Οπου ζης δεν πατρίζεις, φίλε. Πάρτο χαμπάρι». Η σκέψη μου είναι στην Ελλάδα, στη γυναίκα, στα παιδιά, στα εγγόνια που δεν γνώρισα, στη ζέστη της καλύβας. Η λαχτάρα του γυρισμού όλο και φουντώνει μέσα μου κι ας είναι λίγα τα ψωμιά μου. Είκοσι πέντε χρόνια εδώ πέρα δεν ρίζωσα – την πατρίδα νοσταλγώ…». Το γεροντάκι που μιλάει είναι 80 χρονών. Και λέει και ξαναλέει: «Εγώ μένω πάντα Ελληνας, πολύ Ελληνας, σαν τότε που αμούστακο παιδί, με γεμάτο ενθουσιασμό στα στήθη, μπήκα στον αγώνα ενάντια στην Τουρκία, πάτησα στη Σμύρνη, κυνήγησα τους Ιταλούς και χτυπήθηκα με τους Ναζήδες». Και είναι τα λόγια του η λαχτάρα όλων των Ελλήνων της προσφυγιάς των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, να γυρίσουν στα σπίτια τους.
ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Θέμα αναπροσαρμογής των κατωτέρων εισοδημάτων συζητήθηκε στη σύσκεψη που συνήλθε χθες στο υπουργείο Συντονισμού, με τη συμμετοχή των υπουργών Απασχολήσεως και Γεωργίας. Κατά την γνώμη των νομισματοπιστωτικών αρχών της χώρας, η αύξηση των αποδοχών των μισθοδιαίτων, αλλά και των εισοδημάτων των αγροτών τίθεται από την ίδια την αναγκαιότητα της τονώσεως της ζητήσεως, δεδομένου ότι η χαλαρότης της αγοράς δεν ενθαρρύνει επαρκώς τη βιομηχανία, η οποία μένει στάσιμη σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να απορροφήση τις παρεχόμενες πιστώσεις, οι οποίες έφθασαν στο ύψος των 9,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Το μόνο προς διευκρίνιση θέμα, τη στιγμή αυτή, είναι το ύψος των αναγκαίων αναπροσαρμογών των μισθών, οι οποίες κατά την γνώμη των νομισματοπιστωτικών αρχών, θα ήταν επικίνδυνο να ξεπεράση το 10% των σημερινών αποδοχών των μισθοδιαίτων.







