Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη για 11η συνεχόμενη φορά θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα πόλο γυναικών με τις Ερυθρόλευκες να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 6ο σερί πρωτάθλημα γυναικών και η Βουλιαγμένη την επιστροφή της στην κορυφή μετά το 2013 καθώς και το πρώτο ντάμπλ της ιστορίας της!

Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε πολύ άνετα της Γλυφάδας και εκτός έδρας με 17-4 (την είχε νικήσει και με 15-7 στον Πειραιά), ενώ η Βουλιαγμένη πέρασε νικηφόρα και από το εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά κόντρα στον Εθνικό (14-3) τον οποίο είχε νικήσει (πιο δύσκολα) και στην έδρα της με 10-8.

Οι τελικοί αρχίζουν από το κολυμβητήριο του Πειραιά αύριο και συνεχίζονται στις 9, 11, 13, 15/5 εφόσον χρειαστούν όλοι με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες να παίρνει τον τίτλο.

Οσον αφορά την παραμονή, ο ΝΟ Λάρισας λύγισε χθες την αντίσταση της ΝΕ Πατρών με 11-8 στη Λάρισα, έκανε το 2-1 στις νίκες και ανανέωσε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Αντίθετα η ομάδα της Πάτρας (που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 προχθές με μεγάλη νίκη 12-11 στην Πάτρα) υποβιβάστηκε στην Α2 των γυναικών.

Vidcast: Face2Face