Με στόχο τη στελέχωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα, προχωρά η πρόσληψη συνολικά 455 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών.

Μάλιστα, στις επτά προκηρύξεις των Υγειονομικών Περιφερειών, ζητούνται οι εξής ειδικότητες: καρδιολογίας, βιοπαθολογίας, μαιευτικής γυναικολογίας, οδοντιατρικής, ορθοπεδικής, ψυχιατρικής, στοματικής γναθοπροσωπικής χειρουργικής, δερματολογίας και αφροδισιολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, ουρολογίας, ενδοκρινολογίας, ακτινοδιαγνωστικής, παιδιατρικής, γαστρεντερολογίας και ουρολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως από το σύνολο των θέσεων, οι 48 αφορούν ακτινολόγους, οι 51 βιοπαθολόγους, οι 46 παιδιάτρους και οι 61 καρδιολόγους.

Ειδικότερα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής προκηρύσσει συνολικά 63 μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών ενώ η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προκηρύσσει 102 θέσεις. Αντίστοιχα, στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας ζητούνται 62 γιατροί, στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης 65, ενώ στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας 59. Στην Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας προκηρύσσονται 78 θέσεις και στην αντίστοιχη Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης 26.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για όλες τις προκηρύξεις, που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 23.59. Σημειώνεται πως κάθε υποψήφιος, όπως έχει ανακοινωθεί, μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα σε μία έως πέντε θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που έχουν προκηρυχθεί από μία ΔΥΠΕ, με τις προκηρυχθείσες θέσεις της 1ης και 2ης ΔΥΠΕ, καθώς και της 3ης και 4ης ΔΥΠΕ να θεωρούνται, αντιστοίχως, ως θέσεις μιας ΔΥΠΕ. Στην αίτησή του, βέβαια, ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά τη σειρά προτίμησής του για κάθε θέση.

Η αίτηση – δήλωση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στο TAXISNET.

Οπως αναφέρεται στις προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σε έντυπη μορφή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο αντίγραφο της υποβληθείσας ηλεκτρονικά αίτησης από τον υποψήφιο, είτε αυτοπροσώπως (ή με εξουσιοδότηση) είτε ταχυδρομικά συστημένη επιστολή, στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της οικείας ΔΥΠΕ. Μάλιστα, στην περίπτωση της ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων, για το εμπρόθεσμο της κατάθεσης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παράδοσής τους για αποστολή και όχι η ημερομηνία παραλαβής από την παραπάνω αρμόδια υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, η υποβολή των δικαιολογητικών και του αντιγράφου της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει να γίνει για την:

– 1η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ζαχάρωφ 3, Αμπελόκηποι ΤΚ 11521)

– 2η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της 1ης ΥΠΕ (Ζαχάρωφ 3, Αμπελόκηποι ΤΚ 11521)

– 3η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (Αριστοτέλους 16, ΤΚ 54623, Θεσσαλονίκη)

– 4η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της 3ης ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16, ΤΚ 54623, Θεσσαλονίκη)

– 5η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (Περιοχή Μεζούρλο, ΤΚ 41110, ΤΘ 2101)

– 6η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών και Υπάτης 1, ΤΚ 26441, Πάτρα).

– 7η ΥΠΕ στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (3 χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Μοιρών, Εσταυρωμένος, ΤΚ 71500, ΤΘ 1285, Ηράκλειο Κρήτης).