Παιχνίδια του αέρα. Μπορεί να βρίσκεται παντού, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον δει. Μήπως κρύβεται; Σε μια περιπέτεια ανακάλυψης του αέρα μέσα από παιχνίδια – πειράματα και απλές κατασκευές με βοηθό τους ένα πούπουλο καλούνται τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών αύριο στις 11.30 στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254). Είσοδος 8 ευρώ για παιδιά και 4 για ενηλίκους. Απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικο και η τηλεφωνική κράτηση στο 212-2540.000.

Κόκκινη κλωστή δεμένη. Μπορεί ένα κουµπί, χαρισµένο µε αγάπη, να αλλάξει την ιστορία µιας πολιτείας, της οποίας ο βασιλιάς µιλούσε µε άσχηµο και υποτιµητικό τρόπο και δίχαζε τον λαό; Την απάντηση κρατά στην καρδιά του ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός και στις σελίδες του το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός» (εκδ. Πατάκη) που θα βρεθεί στο επίκεντρο της γνωριμίας του συγγραφέα με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών στο πλαίσιο των κυριακάτικων συναντήσεων με ανθρώπους της τέχνης και της επιστήμης που διοργανώνει το Μουσείο Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, Πλάκα). Από τις 11.30 έως τις 13.30

Ενα «χρέος» από την προηγούμενη χρονιά που λόγω απώλειας δεν εκπληρώθηκε θα «ξεπληρωθεί» αύριο στις 18.00 στο Μουσείο Παιχνιδιών (Λ. Ποσειδώνος 14 και Τρίτωνος 1) – παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη. Ο λόγος για την παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Γερουλάνου «Ενας αρκούδος μια φορά» που εικονογράφησε η Ιρις Σαμαρτζή (εκδ. Πατάκη). Το παραμύθι για το αρκουδάκι που ταξίδεψε πολύ μέχρι να βρει στέγη στον πύργο που αποτελεί και έδρα του Μουσείου Παιχνιδιών δεν κατάφερε να παρουσιαστεί λόγω του θανάτου της διευθύντριας του μουσείου, στην οποία ανήκε και το αρκουδάκι – πρωταγωνιστής του παραμυθιού. Αφιερωμένη στη μνήμη της, η παρουσίαση θα γίνει από τα εγγόνια της και τους συντελεστές του βιβλίου μαζί με την πρόσκληση για ένα μαγικό παιχνίδι ανάμεσα στα εκθέματα.

Αρχιτεκτονική. Αισθήσεις, ταλέντα και κλίσεις καλούνται να ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από το Σχολείο Αρχιτεκτονικής ARKKI, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν 1). Με όχημα την πρώτη από τις καλές τέχνες, παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών ενισχύουν τη φαντασία τους και μαθαίνουν να «χτίζουν» το μέλλον τους. Αύριο 12.30-14.00 για παιδιά 6-12 ετών με κόστος 80 ευρώ για τέσσερις εβδομάδες και την Κυριακή 11.00-12.00 για παιδιά 4-5 ετών. Κόστος 40 ευρώ για δύο εβδομάδες.