Ξωτικά κατέλαβαν και φέτος την πιο έξυπνη πόλη της Ελλάδας και μας προσκαλούν στον Μύλο Ματσοπούλου για ατελείωτη διασκέδαση και παιχνίδι. Εως τις 6 Ιανουαρίου, μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 132 δωρεάν εκδηλώσεις (όπως οι Μέρες Παραμυθιού από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου) και 13 δωρεάν δράσεις όπως η βόλτα με τα βαγόνια του κόσμου, η επίσκεψη στο σπίτι του Αϊ-Βασίλη, η ζωγραφική προσώπου και μία πρώτη γνωριμία με το Μουσείο Μανιταριών της Καλαμπάκας. Αυτό το Σαββατοκύριακο (8 και 9 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και για δύο ημέρες φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα θα παρελάσουν σε δρόμους της πόλης (το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.milosxotikon.gr/home/).

Αφήνοντας τον Μύλο των Ξωτικών αξίζει ένας περίπατος δίπλα στον Ληθαίο ποταμό ή στο Βαρούσι, την παλαιά συνοικία. Επίσης, στο βυζαντινό κάστρο αλλά και στον λόφο του Προφήτη Ηλία όπου μέσα από διάφορες περιπατητικές διαδρομές θα απολαύσετε τη θέα στην πόλη. Εκεί βρίσκονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ζωολογικός κήπος.

Τα Τρίκαλα όμως είναι ιδανική αφετηρία και για τρεις άκρως απολαυστικές εκδρομές.

Η πρώτη είναι έως την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, τους περίφημους πελώριους βράχους με τα μοναστήρια που είναι γαντζωμένα στις ράχες τους. Η δεύτερη είναι έως τις πλαγιές του Κόζιακα. Πρώτος σταθμός η Πύλη με το εκπληκτικό πέτρινο τοξωτό γεφύρι. Χαλαρώστε δίπλα στο ποτάμι και ξεκινήστε για την Ελάτη, το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό της περιοχής, σε υψόμετρο 938. Ακολουθούν το Περτούλι και τα περτουλιώτικα λιβάδια. Σε υψόμετρο 1.180 (περίπου 9 χλμ. από την Ελάτη) λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο. Η τρίτη έχει ως ενδιάμεσο σταθμό το Μουζάκι και μέσα από μια πολύ όμορφη διαδρομή καταλήγει στη λίμνη Πλαστήρα, σε ένα πραγματικά εκπληκτικό τοπίο. Αν έχετε χρόνο, εύκολα μπορείτε να πάτε μέχρι το φράγμα στον Ταυρωπό.